Hrvatje zavrnili radikalno levičarsko ideologijo in teorijo spola

Na hrvaških predsedniških volitvah je bila izvoljena Kolinda Grabar Kitarović. Hrvatje so se odločili za spremembe. Zavrnili so samopašno brezidejno levičarstvo in teorijo spola, ki ju je skupaj s hrvaško vlado socialista Zorana Milanovića poosebljal dosedanji predsednik Ivo Josipović.

Hrvatje so prvič v zgodovini izvolili predsednico države kljub temu, da so vsi največji hrvaški mediji in hrvaška vlada podprli dosedanjega  predsednika Iva Josipoviča.

Odziv Zorana Milanovića, predsednika hrvaške vlade, na izvolitev prve hrvaške predsednice v zgodovini je bil škandalozno nedržavniški.

Nova hrvaška predsednica je v svojem prvem nagovoru pozvala k prenehanju delitev, ki so v zadnjih letih na Hrvaškem čedalje večje in obljubila, da bo delala za vse državljanke in državljane.

Odziv Zorana Milanovića, predsednika hrvaške vlade, na izvolitev prve hrvaške predsednice v zgodovini je bil škandalozno nedržavniški. O novi hrvaški predsednici je dejal: "Kampanja je bila sektaška. Kolinda Grabar Kitarović se je predstavljala kot militantni vojak svoje stranke."

Največjo opozicijsko stranko, ki se je, po zaporu Iva Sanaderja in porazu na volitvah pod vodstvom Jadranke Kosor, z novim predsednikom Tomislavom Karamarkom temeljito prenovila, pa je včeraj zvečer hrvaški premier razglasil za nič manj kot "kriminalno zadrugo", ko je rekel: "Mi smo edini branik pred povratkom kriminalne zadruge na oblast."

Ves denar, vsi največji mediji, zlorabe pravosodja, obveščevalne službe itn. hrvaški skrajni levici očitno več ne pomagajo. Tudi te Milanovićeve obupane izjave kažejo, da je Hrvaška na poti sprememb. Kdaj se ji bo na tej poti pridružila Slovenija?

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top