HVALA ZA ODLIČEN SHOD, NASLEDNJI CILJ 10.000 PODPISOV

Hvala vsem za udeležbo na včerajšnjem shodu. Bilo nas je okoli 1000. NASLEDNJI CILJ 10.000 PODPISOV PETICIJE ZA SPOŠTOVANJE LJUDI, KI PRAZNUJEJO BOŽIČ. 

Peticijo lahko podpišete tukaj.

Imeli smo pripravljenih 540 rumenih trakov. Žal jih mnogi niste dobili, ker jih je zmanjkalo. Bili ste enkratni. Kulturno, spoštljivo in hkrati odločno. Kakšno čudovito petje, ob odličnih glasbenih gostih Jožici Svete, Nadi Žgur, Eldi Viler in Janezu Umeku…  Izjemen, jasen in argumentiran govor Metke Zevnik. Skratka, ČUDOVITO. Hvala. Shod si lahko ogledate na Nova24tv, ki ga je v celoti v živo prenašala.

Kljub temu, da je ljudi, ki praznujejo Božič, državni sekretar na šolskem ministrstvu že na Božični večer označil za »umazane živali«, se je šele včeraj začela poglobljena medijska razprava na to temo. Po vaši zaslugi! S komentarji z vseh strani, vključno z nenehno naučenimi enimi in istimi besedami opravičevanja s strani Jerneja Štromajerja, ki je na vseh televizijah ponavljal eno in isto in to počel tudi celo oddajo na soočenju z Metko Zevnik.

NASLEDNJI CILJ: 10.000 PODPISOV PETICIJE

V medijih in v javnosti sta sedaj predstavljena dva vidika: 1.naš, da je državni sekretar na šolskem ministrstvu preko vsake mere na Božični večer žalil vse ljudi, ki praznujejo Božič, in zato ni primeren za funkcijo državnega sekretarja ter mora s tega mesta oditi. In 2. stališče državnega sekretarja ter njegovih zagovornikov, ki pravijo, da je državni sekretar res naredil napako, da je neprimerno žalil ljudi, ki praznujejo Božič, vendar se je za to opravičil in je to dovolj ter mu ni treba odstopiti. Ob tem poudarjajo njegovo mladost in to, da naj bi sicer delal dobro. Ob tem zagovorniki Štromajerja izpostavljajo, da bi morali mi, glede na to, da smo mnogi med nami kristjani, biti do državnega sekretarja usmiljeni in mu odpustiti.

Oba z Metko Zevnik meniva da je potrebno nadaljevati z našimi prizadevanji. In jih spraviti še na višjo raven. To pomeni, da moramo močno povečati množičnost naše pobude. Naslednji cilj: zbrati 10.000 podpisov peticije ZA SPOŠTOVANJE LJUDI, KI PRAZNUJEJO BOŽIČ. Sedaj je 5.000 podpisnikov, zbrati jih moramo še 5.000. Tega seveda ne zmoreva sama. Za to potrebujeva vas, vsakega od vas. Ko bomo zbrali 10.000 podpisov, bomo organizirali nov shod pred vlado.

Zakaj ne bi bilo dobro, če bi odnehali?

 

Zato, ker bi bilo to zelo slabo sporočilo za naprej. Pomenilo bi, da levičarji lahko delajo kar hočejo, celo zmerjajo veliko večino ljudi, vključno svojimi podporniki, pa se jim ne zgodi nič. Torej, to lahko mirno delajo še naprej. To bi bilo zelo slabo sporočilo. Po najinem mnenju bi moralo biti sporočilo: Vlada, spoštuj Božič in svoje ljudi. Kdor tega ne zmore, ne more biti visok funkcionar države, kar državni sekretar, nedvomno je. Če bomo vztrajali, sva prepričana, da se taki primeri v bodoče ne bodo več ponavljali oz. bodo bistveno redkejši. To prizadevanje po najinem mnenju ni povezano s krščanskim odpuščanjem. Na osebni ravni verjamem, da smo mu mnogi, če ne kar vsi, že odpustili, to pa seveda ne pomeni, da se strinjamo, da se to vedno znova in znova ponavlja. Zanimivo je, da na krščansko odpuščanje apelirajo tisti, ki nimajo do svojih nasprotnikov nikoli nobenega usmiljenja in odpuščanja. Pa tudi, če ne bo več državni sekretar, se Štromajerju ni treba nič bati, saj mu bo njegova politična opcija takoj našla enako ali še boljše plačano službo in ne bo zaradi tega noben revež.

Spoštovani podpisnice in podpisniki peticije! Vabiva vas, da vsak izmed vas ponudi peticijo v podpis svojim sorodnikom, prijateljem in znancem, v skupinah v katerih delujete. Lahko v elektronski ali tiskani obliki. V priponki pošiljamo peticijo, ki jo natisnete in ponudite v podpis ter nam podpise pošljete. Peticijo v računalniški obliki lahko ponudite v podpis na več načinov. Lahko preko twiterja, facebooka ali elektronske pošte.

Če/ko bomo zbrali 10.000 podpisov PETICIJE ZA SPOŠTOVANJE LJUDI, KI PRAZNUJEJO BOŽIČ bova razumela, da je vaša podpora za nadaljevanje pobude in bova z veseljem organizirala naslednji shod pred Vlado Republike Slovenije.

Hvala vam.

Lepo se imejte.

Metka Zevnik, Aleš Primc

*DODATEK:

Primer el. pošte, s katero lahko sorodnike, prijatelje in znance povabite, da se pridružijo peticiji (lahko kopirate in prilepite v el. sporočilo):

Živjo,

Kot veš, je državni sekretar na šolskem ministrstvu ljudi, ki praznujejo Božič označil kot »umazane živali«. Če se s tem ne strinjaš in nočeš, da bi se to ponavljalo, podpiši peticijo ZA SPOŠTOVANJE LJUDI, KI PRAZNUJEJO BOŽIČ. Peticijo podpreš v eni minuti na tej povezavi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxSDhqbfze-8EILdWY1IiwBayxM9iK69DiV06b24FQINZOog/viewform

Pošlji še naprej.

Lepo se imej,

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top