• Kip Borisa Kidriča pred predsedniško palačo.

Ingo Pasch - Vprašanje kandidatom: Ali boste umaknili spomenike komunističnih zločincev?

Spoštovani kandidati za Predsednika RS !

V zadnjih letih sem večkrat naslovil na Predsednika naše države pobudo, da se spomeniki najhujšim zločincem iz naše komunistične preteklosti, ki še danes stojijo na javnih uglednih mestih, tako zlasti :

Borisa Kidriča neposredno v bližini Urada Predsednika Slovenije, sredi parka Sveta Europe (!)

Edvarda Kardelja v neposredni bližini zgradbe Državnega zbora (!)

Ivana Mačka Matije (ki je zelo verjetno dal umoriti celo lastno sestro) v Kočevskem Rogu na območju strahotnega komunističnega morišča  (!) 

kot tudi grobnica t.i. narodnih herojev tik poleg zgradbe Državnega zbora prav tako pa tudi vsa druga javna obeležja z njihovimi imeni končno umaknejo iz javnega prostora naše države (v ustrezne muzeje ali na pokopališča oziroma druga ustrezna hranišča.)

Na ta svoj predlog v vseh teh letih nisem nikoli dobil nobenega odgovora.

Zato Vas javno sprašujem, ali boste kot Predsednik RS končno ustrezno ukrepali, da se bodo v naši državi umaknila iz javnega prostora vsa ta javna obeležja v čast zločinov in zločincev preteklega komunističnega režima ?

Napis na ograji ameriškega veleposlaništva v Ljubljani nas k temu že vrsto let tiho opozarja.

Vaš odgovor na vprašanje, ki ga Vam zastavljam, je za številne volilce odločilnega pomena. 

Čas je, da prebijemo zid molka.

Ingo Falk Pasch Wallersberg

P. S.

Še prav posebej pa to vprašanje velja za javna spominska obeležja v čast t.i. maršala Josipa Broza Tita, kjer se kljub odločbi Ustavnega sodišča še nahajajo v naši javnosti.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top