• vir: Pixabay

Izjava za javnost: SD se gre s kondomi politični boj

Objavljamo celotno izjavo za javnost stranke ZA Slovenijo - Glas za otroke in družine, ki jo vodi Aleš Primc.

SD se gre s kondomi v politični boj

Upreti se je potrebno manipulativnim praksam, ki odvračajo mlade od bistvene sestavine sreče v odnosu – to pa ni kondom, ampak so ljubezen, zaupanje, spoštovanje in zvestoba.

V stranki ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine podpiramo ozaveščanje o nevarnosti AIDS in s tem povezan poseben dan v letu. Socialni demokrati (SD) in nekatere gimnazije so kot akcijo osveščanja nevarnosti AIDS organizirale deljenje kondomov, kot smo bili obveščeni s strani staršev.

Deljenje kondomov ni najboljša rešitev pred AIDS, saj so dokazano najbolj varni spolni odnosi z eno in isto osebo, najbolj rizično pa je menjavanje istospolnih seksualnih partnerjev.

Prav tako kondomi niso sredstvo za osebno srečo mladih. Nasprotno, prezgodnja spolnost mladih, brez izgrajenega odnosa ljubezni, spoštovanja, zaupanja in zvestobe, pa čeprav s kondomom, vodi mnogo bolj pogosto v stiske in težave kot v srečo. To je mladim treba povedati. To jim pove vsak, za katerega so mladi dragoceni in do njih čuti odgovornost ter spoštovanje. SD pa z mladimi, ki jim deli kondome, zgolj politično manipulira.

Deljenje kondomov ni najboljša rešitev pred AIDS, saj so dokazano najbolj varni spolni odnosi z eno in isto osebo, najbolj rizično pa je menjavanje istospolnih seksualnih partnerjev.

Kljub ustvarjanju javnega mnenja med mladimi, da je čimprejšnja spolnost med mladimi super, v stranki Za Slovenijo – Glas za otroke in družine, naglas povemo, da to ni res. Ni tako super. Užitek je zelo kratkotrajen, po njem pa vse prevečkrat nastopi občutek praznine, slabe volje, razočaranja, sramu in tudi zlorabe. Da se razumemo, ni problem sam kondom, problem je če se mladim predstavlja spolnost kot neobvezujoča igra, kjer je edini možen problem zanositev otroka, ki se jo prepreči s kondomom. Osrečujoč ni spolni odnos med bežnima znancema, ali kot intimni šport med prijateljico in prijateljem, temveč je osrečujoč spolni odnos pika na i ljubezni, zaupnemu, spoštljivemu in zvestemu odnosu med fantom in punco. Kdor mlade uči drugače, jih zavaja in jim škodi. Če to kdo počne za davkoplačevalski denar gre povrhu še za zlorabo javnih sredstev.

Pentljica ob dnevu nevarnosti AIDS naj bo v bodoče izhodišče za odgovoren pogovor in ozaveščanje mladih o odgovorni, ljubeči in zvesti spolnosti, ne pa sredstvo manipulacije – v javnem in tudi v šolskem prostoru. Resnična sreča mladih mora biti na prvem mestu!

Aleš Primc
predsednik Za Slovenijo – Glas za otroke in družine

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top