Sobota 12.12. ob 11h: Izrazimo protest proti sporni družinski zakonodaji

V soboto, 12. decembra, bo med 11. in 12. uro na Kongresnem trgu v Ljubljani potekal miren shod, ki smo ga po zgledu iz tujine (Francija, Italija, Španija) poimenovali "stražarji".

Vse bolj zaskrbljeni nad dogajanjem v družbi, ko politiki na najvišji ravni zlorabljajo svojo pozicijo moči in s spreminjanjem družinske zakonodaje posegajo v najbolj občutljivo družbeno okolje – v intimo družinskih razmerij –, želimo s svojo prisotnostjo na javnem trgu izraziti podporo zakonski zvezi med možem in ženo ter družini kot skupnosti moškega, ženske in otrok.

Pri tem se zavzemamo za svobodo vesti, svobodo mišljenja in svobodo izražanja. Prepričani smo, da ko se zamaje družina, se zamajejo tudi temelji svobodne družbe. Naveličani tega, da nam ideologi in aktivisti teorije spola vsiljujejo svojo voljo in poglede na življenje, želimo z mirnim protestom pokazati, da so človekovo dostojanstvo in temeljne svobodščine pred vsakim zakonom, sprejetim v parlametnarni proceduri, zlasti pred vsiljenim.

Posebnost naše pobude je v tem, da se udeležencem shoda ni treba spuščati v besedne spopade z drugače mislečimi. Ne, ne prepričujemo z govorjenjem, s hrupom in vpitjem. Prepričujemo s tem, da preprosto smo, da smo prisotni. Stojimo in beremo v tišini, ker smo prepričani, da nam vest lahko spregovori le v tišini. Vest pa nikoli ne neha šepetati. Vrednostna izhodišča in način dela stražarjev so strnjena v 4 točke, ki jih bodo – natisnjene na knjižne kazalke – jutri na Kongresnem trgu prejeli udeleženci shoda:

• Stražarji smo moški in ženske, ki ne glede na politično ali versko pripadnost branimo svobodo vesti, mišljenja in izražanja.
• Stražimo stoje, na javnih mestih, eno uro, v medsebojni razdalji dveh metrov, skupaj obrnjeni v smer boljše prihodnosti. V rokah držimo knjigo kot znamenje svobodne misli, beremo v tišini, ki prebuja glas vesti. Na vprašanja ne odgovarjamo, na provokacije se ne odzivamo.
• Branimo naravno družino kot skupnost moškega, ženske in otrok, pravico otroka do očeta in matere ter spoštovanje moške in ženske identitete od rojstva dalje.
• Branimo zakonsko zvezo med moškim in žensko ter svobodo odločanja staršev o vzgoji svojih otrok.
Ker dogodek pripravljamo v sodelovanju s civilnodružbeno pobudo Spoštovanje različnih (http://www.spostovanje‐razlicnih.si/),
ki je prijavljena kot organizator referendumske kampanje, vas vabimo, da o dogodku poročate tudi v vaših medijih.
Dogodek se bo pričel ob 11. uri s kratkim nagovorom in pojasnilom razlogov za izvedbo shoda, sledilo bo ena ura, v kateri bodo stražarji v tišini brali knjige kot znamenje svobode mišljenja. Stražarji stojimo dovolj narazen, da ne oviramo mimoidočih in naključnih obiskovalcev, prosim pa vas, da nas v času shoda ne motite z morebitnimi prošnjami za izjave.
V času med 11. in 12. uro izjav ne bomo dajali, za vsa vprašanja in pojasnila bomo na voljo ob zaključku dogodka ob 12. uri.
Shod je miren, poteka v tišini in vas prosimo, da to spoštujete. Za red bodo skrbeli reditelji in predstavniki policije.
V prilogi pošiljamo tudi nekaj gradiva, ki ga lahko uporabite za vaše prispevke na temo stražarjev.
Vabljeni.

https://www.facebook.com/strazarji/

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top