Izrojena levica - strahopetci, kršenje človekovih pravic in zatiranje drugačemislečih. Argumentov nobenih!

Izrojena levica (SMC, SD, DESUS in ZL) strahopetno beži od soočenja z zagovorniki družine in otrokovih pravic. V Državnem zboru je 7. 3. onemogočila vsakršen dialog. Polovica navadnih državljanov, ki se je seje udeležila, ni smela nič povedati, več ogorčenih ljudi sploh ni smelo v dvorano!

Sovoditeljema Gibanja z otroke in družine, Metki Zevnik in Alešu Primcu, so za predstavitev pripomb na obupno slabo pripravljen zakon s 300 členi namenili vsakemu vsega po deset minut. Poslanke in poslanci pa so lahko govorili neomejeno. Ampak te možnosti niso kaj prida izkoristili, ker večina o tem očitno nič ne ve. Na sejah zgolj glasujejo, kot jim naročijo. Obravnavo zakona z več kot 300 členi so po uvodnih besedah predstavnikov civilne družbe v večinoma enoumnem vzdušju opravili v nekaj urah, od katerih so velik del časa glasovali.

V vladnem Družinskem zakoniku ni dveh ključnih besed za družinsko srečo: LJUBEZEN in ZVESTOBA!

Gibanje za otroke in družine ter stranka Glas za otroke in družine sta vložila več kot 50 odlično strokovno pripravljenih in obrazloženih predlogov sprememb Družinskega zakonika.

Strokovnovno in argumentirano so v nedemokratično kratko odmerjenem času nasprotovanje vladnemu Družinskemu zakoniku izrazili še: Tomaž Merše, predsednik Družinske pobude; Majda Ganzitti, predstavnica Sveta katoliških laikov, Helena Kregar, predstavnica Društva Katoliških pedagogov; Peter Zidar, predstavnik odraslih skavtov, dr. Janez Cerkovnik, predstavnik zavoda Božji otroci ter društva Družina in življenje; in Franci Donko, predstavnik stranke Glas za otroke in družine.

Zakaj je vladni Družinski zakonik slab?

- ker uvaja možnost posvojitve otrok v razmerja dveh moških, dveh žensk, dveh transseksualcev in dveh queerseksualcev,
- ker ne določa, da sta skrbna in ljubeča mama in oče otrokova največja korist,
- ker ne priznava zvestobe in ljubezni med staršema kot temelja odnosa med staršema in družine,
- ker starim staršem ne priznava, da so del razširjene družine,
- ker diskriminira stare starše, da so izključeni iz možnosti posvojitve vnukov,
- ker ne priznava pravic osebam s posebnimi potrebami,
- ker ne priznava spočetim nerojenim otrokom niti položaja otroka niti statusa družinskega člana,
- ker omogoča nenadzorovane in neutemeljene posege socialnih služb v družine,
- ker ohranja žaljivo poimenovanje rejništva in otroke, ki so vanj vključeni žaljivo imenuje rejence,
- ker ohranja monopole centrov za socialno delo,
- ker ne omogoča, da bi otrok spočet z biomedicinsko pomočjo izvedel za dedne bolezni svojih bioloških staršev,
- ker ne priznava staršem ustavne pravice, da vzgajajo otroke v skladu s svojim verskim in moralnim prepričanjem,
- ker omogoča prisilne medicinske ukrepe na otrokih, ne da bi starši imeli pravico do drugih strokovnih medicinskih mnenj v Sloveniji in tujini...

 

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top