Janez Janša - 4. dan zapora: Tudi Nelson Mandela je bil pravnomočno obsojen!

Pravnomočno sodbo je v demokratičnih državah potrebno spoštovati, to pa še ne pomeni, da se mora vsa laična in strokovna javnost tudi z njo strinjati. Pravna stroka bo v zvezi s to sodbo vsekakor ugotovila dejansko stanje in sodbo razveljavila. Omenjena pravnomočna indična sodba bo tako postala primer za pravno prakso, kako se ne sme delati.

Če se v zvezi z argumentom pravnomočnosti, na katerega se sedaj nekateri z velikim veseljem sklicujejo, ozremo v Južno Afriko, bomo ugotovili, da je bil tudi Nelson Mandela pravnomočno obsojen in seveda zaprt. Ker je bil takratni politični kliki politično nevaren, se ga je na tak način znebila. Z zaporom pa ji seveda ni uspelo preprečiti njegove politične kariere. Kaj se je zgodilo kasneje, je znano in vsem jasno. V Mandelinem primeru je nesporno šlo za zlorabo prava v politične namene.

Kaj se je tokrat zgodilo z Janezom Janšo? Omenjena sodba je Janševim političnim nasprotnikom naredila medvedjo uslugo, postal je slovenski Mandela, tako pa si bo lahko še bolj utrdil svoj politični položaj. Ko bo tudi "uradno" potrjeno, da so mu bile kršene človekove pravice, da se ni hotelo uporabiti načelo in dubio pro reo, da je šlo za montiran proces, ter za zlorabo prava v politične namene, se bo izkazala kratkovidnost njegovih političnih nasprotnikov, ki jim je sovraštvo do demokracije in Janeza Janše tako zameglilo um, da so popljuvali same sebe.

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top