Janez Janša - 9. dan zapora: Gandhi je zmagal na volitvah, ko je bil v ječi!

"Sumim, da je bilo to storjeno načrtno in z določenim namenom," je o Janševem odhodu v zapor dejal kardinal Franc Rode, ki "težko verjame", da gre za naključje.

Menil je, da bodo Janševo prestajanje kazni in vsi dogodki, povezani z njim, vplivali na volitve v Sloveniji, le da se po njegovem občutku ne bodo obrestovali Janševim nasprotnikom, ampak se lahko prej obrnejo v korist samemu Janši. "Gandi je zmagal na volitvah, ko je bil v ječi, prav tako Mandela," je poudaril kardinal Rode.

Glede volitev meni, da je njihov izid velika neznanka, ker so volitve predčasne in ker se stranke zaradi njihovega hitrega razpisa niso imele časa povezovati in se dogovarjati.

Še več neznank po oceni kardinala prinašajo nove stranke, za katere pravi, da rastejo kot gobe po dežju. Ugotavlja tudi, da ne gre za stranke, ki bi "računale na trajno navzočnost v slovenskem političnem prostoru", ampak so "očitno stranke za ene volitve".

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top