Janez Janša je osvobojen! – Ali imamo zaradi prirejenih volitev nelegitmni Državni zbor in vlado!?

Ustavno sodišče je sprejelo odločitev, da se Janeza Janšo izpusti iz zapora na Dobu dokler ne bo sprejelo dokončne sodbe. S tem se je zaključil 176 dnevni protizakonit zapor zoper voditelja slovenske opozicije, obenem pa so ustavni sodniki posredno nakazali, da je bila obsodba Janeza Janše politično motivirana in da je bila njegova napotitev v zapor pred državnozborskimi volitvami zrežirana predstava slovenske politične levice za likvidacijo političnega nasprotnika.

Vse kaže, da je slovensko sodstvo vključno z Vrhovnim sodiščem ugrabljeno s strani nekdanjih komunistov!?

Soglasno sprejeta odločitev ustavnih sodnikov, da zadrži zaporno kazen in osvobodi Janeza Janšo, kaže na katastrofalno stanje v delu slovenskega sodstva. Predvsem je problematično to, da je del sodstva, z jasnim političnim namenom, zlorabilo proces Patria za izločitev Janeza Janša iz predvolilne kampanje. S tem dejanjem je ozka skupina sodnikov zlorabila pravičnost in pravne postopke z namenom, da vpliva na volitve in legitimnost sedanje vlade. T. i. sodni »izvajalci totalitarnih dogm« so namenoma poteptali temeljne človekove pravice in pravne standarde, kar je državljane pripeljalo do položaja, ko z nezaupanjem sprejemajo sodstvo, Državni zbor in vlado. Izvor takšnega stanja pa je očiten: avtorji te krivične sodbe so navzoči v delu sodne veje oblasti, ki izhaja iz prejšnjega totalitarnega sistema in ki z vsemi sredstvi preko dela medijev, nevladnih organizacij in državnih podjetij brani slovensko neokomunistično politično levico.

Zaradi nelegitimne vlade nas že v kratkem čakajo nove državnozborske volitve?

Z osvoboditvijo Janeza Janše in njegove skorajšnje oprostitve v procesu Patria, je v Sloveniji nastalo politično stanje, ki kaže na to, da so bile julijske predčasne volitve prirejene in politično montirane. S krivično obsodbo in ujetništvom Janeza Janše, je politična levica povzročila nedemokratične razmere, v katerih je prišlo do manipulacije z volivci in do volilnega rezultata, ki ne odraza resničnega stanja v državi. Zato bodo v primeru oprostitve Janeza Janša nastale utemeljene razmere, da se sedanji Državni zbor razglasi za nelegitimen in da je sedanja vladna koalicija prišla na oblast z zlorabo demokratičnih postopkov, kršenjem človekovih pravic, protizakonitim zaporom voditelja politične opozicije ter medijsko manipulacijo. V takšnih razmerah bo odstop vlade Mira Cerarja in ponovitev predčasnih volitev edina legitimna rešitev. Zato je pomembno, da v danih razmerah okrepimo svoje demokratične aktivnosti ter naredimo vse, da se zaščitijo človekove pravice in razširi vsa resnica o totalitarnih strukturah v slovenski politiki, medijih in sodstvu.

Matej M.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top