Kaj je ljubezen?

Knjiga Kaj je ljubezen? prihaja med nas v slovenskem prevodu v času, ko je še bolj kot kdaj prej v ospredju potreba, da starši prvi posredujejo svojim otrokom sporočilo o lepoti človeškega telesa, vrednotah prijateljstva, ljubezni in spolnosti, skrivnostih podarjanja novega življenja in temeljih različnosti med fanti in dekleti. Knjižica Kaj je ljubezen? jim želi pri tem biti v pomoč, saj je ta naloga vse prej kot enostavna.

Sporočilo knjige je v celoti prežeto z gotovostjo, da je človeško telo izredno dragoceno, saj je ustvarjeno za ljubezen in podarjanje življenja. Mlajši otroci na preprost in neposreden način spoznajo razlike med fantovskim in dekliškim telesom, čemu so te razlike namenjene ter kako nastane novo življenje, kako se razvija in rodi. Pri tem postopoma razumejo, da nismo samo telo, ampak imamo tudi duha in srce - sposobni smo torej razmišljanja, svobodnega odločanja in krepitve volje - tudi na poti rasti v ljubezni -, k čemur pričujoča knjižica otroke zelo tenkočutno spodbuja.

Pri založbi Emanuel pravijo, da so se z lahkoto odločili za prevod knjige njihove francoske sestrske založbe, saj jih je je "prepričala s svojim izredno pozitivnim in upanja polnim sporočilom, ki lahko nagovori zelo širok krog staršev in otrok".

Spomnimo, da nam je ena izmed najbolj ganljivih avtobiografij Bil sem gej (Luca di Tolve) dostopna v slovenščini prav zaradi Založbe Emanuel.

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top