Kako bogati so sodnice in sodniki?

Dne 4.12.2014 okoli 18.15 ure je bil pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani parkiran luksuzni Jaguar XF. Po informaciji našega bralca je lastnica sodnica Andreja Sedej Grčar, podpredsednica Okrožnega sodišča v Ljubljani.

Po oceni poznavalcev omenjeni avto z luksuzno opremo nov stane okoli 70.000 EUR, kar je skoraj triletna povprecna neto placa slovenskega sodnika oz. sodnice. Uporaba tako dragih avtomobilov z vso resnostjo odpira vprašanja o izvoru njihovega premoženja, ne glede na to, da imajo, posebej starejši med njimi, zelo visoke plače. To je tema, za katero se mnogi trudijo, da se o njej ne bi govorilo. Ob ugotovitvah, da mnogi živijo na veliki nogi, se bo o tem slej ko prej moralo naglas spregovoriti. Superbogati sodniki z razkošnim življenjskim slogom nepojasnjemega izvora premoženja namreč ne morejo uživati zaupanja strank v sodnih postopkih.

V intervjuju, ki ga je s sodnico Andrejo Sedej Grčar 24. julija 2013 objavil časopis Dnevnik v lasti tajkuna Bojana Petana, seveda ni bilo nobenega vprašanja o očitno veliki strasti sodnice do dragih in hitrih avtomobilov.

Prav tako se postavlja vprašanje ali lahko sodnik nekaznovano parkira na javni površini, ki jo sodišče uporablja za posebne primere.

Mateja Mo.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top