Belgijski parlament izglasoval evtanazijo za hudo bolne otroke!

Belgijski socialisti in liberalci so v četrtek uzakonili evtanazijo za hudo bolne otroke brez starostne omejitve. Za kontroverzni zakon je glasovalo 86; proti 44 in 12 pa je bilo vzdržanih poslancev.  Belgijski starši bodo lahko evtanazirali svoje otroke, ki naj bi bili hudo bolni, sami otroci pa bodo lahko dali soglasje za njihov uboj. Ob tem je zanimivo, da nobeden politik ne zna povedati, kakšna vrsta joka dojenčka pomeni resnično soglasje za evtanazijo? Ali ni neverjetno, da otrok ne more voliti, ne more kupiti alkohola, ne more kupiti cigaret, ne more se sam zastopati v večini upravnih postopkov - lahko pa da soglasje za svojo smrt?

Po prvih informacijah, ki prihajajo iz Belgije, naj bi ubijanje otrok zahtevalo manj kot 20 pediatrov; ostalih 1200 pediatrov se s predlogom vlade ni strinjalo in ga tudi javno niso podprli. Prav tako so predstavniki krščanskih Cerkva, islamske in judovske skupnosti javno nasprotovali in obžalovali sprejem takšnega zakona, ki so ga na zadnje poznali za časa nacistične okupacije Belgije med leti 1940-1944.

Legalizacija evtanazije otrok je še en dokaz, kako želijo radikalni sekularisti, zagovorniki splava, teorije spola  in kristjanofobi spremeniti vrednote in kulturno krajino v Belgiji in širše v Evropi. Njihov cilj je odpraviti krivdo s tem, da normalizirajo homoseksualnnost in tovrstne poroke, splav, evtanazijo, pedofilijo, zoofilijo ter kristjanofobijo in sovražni govor do verskih izročil. Preko t.i. neodvisnih in ugrabljenih šol želijo razkristjaniti otroke in vzpotaviti t.i.poliamorozno družbo. To, kar se je danes zgodilo v Belgiji pa že srhljivo spominja na nacizem.

Molimo za nedolžne belgijske otroke, ki bodi umrli zaradi danes izglasovanega zakona. Molimo tudi za zavedene starše v stiski, ki bodo dali usmrtiti svoje otroke in zdravnike, ki bodo usmrtitve izvajali. Tudi oni bodo velike žrtve tega zakona.

Članek o deklaraciji Sveta Evrope, ki je obsodila ta zakon

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top