Svet Evrope obsodil belgijsko vlado socialista Elia di Rupe (na sliki) zaradi nameravane uzakonitve evtanazije otrok in dojenčkov

V svoji deklaraciji št. 567 z dne 30. januarja 2014 je Parlamentarna skupščina Sveta Evrope obsodila namere belgijske vlade pod vodstvom socialista Elia di Rupe (na sliki), da uzakoni evtanazijo bolnih otrok in dojenčkov in med drugim sprejela naslednja stališča:

"Parlamentarna skupščina meni, da sporni zakon:
- pomeni izdajo nekaterih najbolj ranljivih otrok v Belgiji z ugotovitvijo, da njihova življenja ne pomenijo vrednote niti nimajo vrednosti in naj zato umrejo;
- napačno predpostavlja, da  lahko otroci dajo soglasje za evtanazijo s popolnim razumevanjem posledic take odločitve
- spodbuja nesprejemljivo mnenje, da je lahko življenje nevredno življenja, kar spodkopava same temelje civilizirane družbe."

Prolife in družinske organizacije z vsega sveta vlagajo velike napore v to, da tega prelomnega zakona v Belgiji ne bi sprejeli. Sprejetje takega zakona v Belgiji – državi članici EU, z Brusljem kot neformalnim glavnim mestom EU ter državi s sedežem velikega dela Evropskih institucij – bi pomenilo smrt  mnogih nedolžnih belgijskih dojenčkov. Prav tako pa bi lahko pomenilo nevarno spodbudo za sprejem tovrstnih zakonov in liberalizacije evtanazije tudi drugod po svetu.

Upajmo, da bodo vse močnejši pritiski na belgijsko socialistično – liberalno vlado uspešni in bo sporni zakon naslednji teden ob glasovanju v parlamentu zavrnjen, čeprav je že bil sprejet v belgiskem senatu.

več:
http://24kul.si/grozljivo-ali-bo-belgija-uzakonila-evtanazijo-otrok
http://24kul.si/groza-belgija-uzakonila-evtanazijo-otrok

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top