Katoličani odločno in pogumno za zaščito nerojenih otrok!

Zavod za pravico do življenja "Živim" je pri južnem vhodu v ljubljansko frančiškansko cerkev na Prešernovem trgu postavil velik zaslon. Na njem poleg vabil na dogodke, ki jih organizirajo ob tednu otroka, predvajajo kratek film z naslovom: "Čudež življenja". Film prikazuje otrokov razvoj pod maminim srcem. Zaradi nezakonitega poziva Mestne občine Ljubljana, da pristojne oblasti prepovejo predvajanje omenjenega filma se je odzvala Slovenska škifovska konferenca. Stališče si lahko preberete  v nadaljevanju:

"Na Slovenski škofovski konferenci (SŠK) podpiramo vse dogodke v podporo spoštovanju človeškega življenja. Pri tem sledimo Božjim zapovedim, stališčem Cerkve in papeža Frančiška, ki se javno zavzema za pravico vseh otrok do življenja, ničelno toleranco do nasilja do nerojenih otrok ter ustvarjanje takšnih pogojev, v katerih bodo lahko vse matere podarile življenje svojim otrokom. Prepričani smo, da so aktivnosti Zavoda Živim na Prešernovem trgu v Ljubljani sestavni del ustavno zagotovljene pravice nedotakljivosti človekovega življenja, svobode izražanja in verske svobode. Želimo si, da bi bile tovrstne prireditve v javnosti sprejete s spoštovanjem in v duhu svobodne ter demokratične družbe."

Vir:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top