katStik.si - 1. katoliški portal za samske v Sloveniji

Samski katoličani v Sloveniji bodo odslej lahko svoje bodoče može in žene spoznali tudi preko interneta. Nova slovenska stran katStik.si omogoča povezovanje oseb, katerih glavna želja je zakon in družina. Otvoritev portala danes, 13.6. 2015. Pohitite; prvih 200 prijavljenih uporabnikov, bo imelo eno leto članarino zastonj!

Ideja o internetni skupnosti, ki omogoča spoznavanje vernega življensjkega partnerja, se je rodila pred desetimi leti v Avstriji. Tovrstna katoliška internetna skupnost je leta 2005 zajemala zgolj nemško govoroče države (Avstrijo, Švico in Nemčijo), od lani pa se je začela bliskovito širiti tudi v druge države: v Hrvaško, Litvo, Latvijo, Češko, Slovaško in Madžarsko. Kot deseta država znotraj te mednarodne katoliške skupnosti se bo odslej lahko pohvalila še Slovenija - in to zahvaljujoč vse večjemu številu katoličanov, ki z resnim namenom iščejo partnerja, s katerim bi delili vero in zakon.

Mag. Mojca Magdič, zastopnica katStika v Sloveniji, na situacijo pri nas gleda z realnimi očmi, hkrati pa je optimistična glede novega portala: "Poznam veliko samskih katoličanov in katoličank, ki bi se želeli poročiti, vendar zelo težko spoznajo koga s podobnimi vrednotami. Situacijo jim otežuje bodisi ustaljenost v določenem okolju, bodisi preselitev v večje mesto. Prepričana sem, da bo portal katStik.si zanje ravno pravšnje mesto, saj jim bo omogočil srečanje z  osebami, ki imajo resne namene in želijo izreči svoj "DA" nekomu z istimi hrepenjenji.

V portal se bodo prijavljali samski z resnimi nameni in vrednotami kot so ISKRENOST, PRIJATELJSTVO, ODGOVORNOST, ZVESTOBA. Takšni, ki vidijo svojo prihodnost v ZAKONU in USTVARJANJU DRUŽINE.

Kdo se lahko prijavi? Katolik oziroma oseba, ki se pripravlja na sprejem katoliške vere. Biti mora zmožen sprejeti cerkveni zakrament poroke.

Starost: Najmanj 18.let.

Kaj spletna stran ponuja članom? Pregled uporabnikov in uporabnic po fotografiji, iskanje po kategorijah (hobiji, drugi interesi, zanimanja), vključevanj na forumih, pisanje zasebnih sporočil, "chat room" (klepetalnica), možnost udeležbe na dogodkih za samske, prejemal zanimive in koristne informacije.

Posebnosti portala so: Člani se bodo lahko povezovali s katoliki po Sloveniji in desetih drugih tujih držav (omenjenih zgoraj).

Bonus portala: Test ujemanja z uporabniki, ki so vam najbližje po značaju, verskih prepričanjih in drugih področjih (spolnost, vzgoja otrok, način življenja, itd.)

Datum otvoritev portala za sabo skriva tudi velik pomen: 13. junij je godovni dan sv. Antona Padovanskega, ki je med drugim tudi zavetnik zaljubljencev, zaročencev in poročenih. Na isti datum, pred natanko 10-imi leti, pa je luč sveta zagledal tudi prvi portal v Avstriji.

Prvih 200 prijavljenih bo imelo prvo leto članarino zastonj!  Za vse ostale bosta na voljo dva paketa:

1. 3-mesečna prijava - članarina 12 evrov

2. 12-mesečna prijava v portal -  članarina 30 evrov

Pasivni člani ne plačajo članarine; prijavijo se in lahko stopijo v stik s tistimi, ki so dosegljivi za pogovor, spremljajo lahko aktualne novice, dogodke in forum, fotografije (rednih) članov pa jim niso dostopne oziroma so zamegljene.

Več informacij: info@katstik.si

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top