• Andrej Del Fabro

  • Martina Vuk

Kdo bo novi/a minister/ica za družino?

V Gibanju za otroke in družine smo prepričani, da se v zakulisju Cerarjeve koalicije že izbira nov/a minister/ica za delo, družino in socialne zadeve. Socialni demokrati, ki si v vseh vladah prilaščajo ta resor, gotovo že pripravljajo zamenjavo. Anja Kopač Mrak medtem izigrava sodbo Vrhovnega sodišča, ki je ugotovilo, da je bil odvzem koroških dečkov nezakonit, namesto, da bi vrnila fantka starima staršema.

S trmastim nezakonitim delovanjem si je Anja Kopač Mrak priigrala rdeči karton, zato se v ozadju že opravljajo pogovori in pospešeno išče naslednika. Kdo bo to? SD je popolnoma strankarsko okupirala ministrstvo. Iz SD tako med drugim prihajata tudi Martina Vuk, državna sekretarka in Andrej Del Fabro, direktor Direktorata za družino.

Martina Vuk je v javnosti znana brezkompromisna, nestrokovna in ideološka uradnica, medtem ko se  je Andrej Del Fabro ob zadnjih dogajanjih v zvezi s koroškimi dečki, pokazal kot nekoliko manj radikalen, saj ne kaže vnaprej, da je pripravljen iti za vsako ceno čez trupla, kot to počneta zamerljivi in ideološko zaslepljeni Anja Kopač Mrak in Martina Vuk.

V Gibanju za otroke in družine upamo, da Socialni Demokrati ne bodo spet imenovali ideološko zaslepljene osebe, ampak človeka, ki bo znal prisluhniti ljudem in predlogom civilne družbe. Najboljša izbira bi bil nekdo, ki do sedaj ni deloval na ministrstvu in ni obremenjen z radikalizmom in ideološko protidružinsko dediščino Ivana Svetlika in Anje Kopač Mrak.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top