Kdo so ustavni sodniki, ki so avstrijskim otrokom začasno odvzeli pravico do očeta?

Avstrijsko ustavno sodišče je 10. decembra 2013 brez poglobljene analize posledic  sprejelo odločitev, da imajo zdrave ženske, ki živijo v lezbični skupnosti pravico do brezplačne pomoči pri zanositvi z biomedicinsko pomočjo.

To odločitev so sprejeli pod izjemnim pritiskom radikalnih homoseksualnih aktivistov in aktivistov teorije spola, ki ne priznavajo, da obstajata ženski in moški spol in zanikajo pomen materinstva in očetovstva za otroka. S tem so drugič v avstrijski zgodovini odvzeli otroku temeljno naravno pravico do očeta ter zanikali očetovsko vlogo pri vzgoji in razvoju otroka. Gre za hud udarec temeljnim otrokovim človekovim pravicam, katerega žrtve bodo otroci. Otrok je s to odločitvijo v Avstriji postal tržno blago.

Je pa zanimiva stran avstrijskega sistema, da ima otrok pravico izvedeti, kdo je njegov oče. Ta danes misli, da je anonimni darovalec ali prodajalec sperme. To bo večina otrok v določeni starostni dobi zelo verjetno tudi zahtevala. Takrat lahko pričakujemo tudi tožbe teh tedaj odraščajočih ali odraslih otrok, ker v času, ko so ga najbolj potrebovali niso imeli očeta, morda celo tožbe z dednimi zahtevki, ki sedaj sicer v Avstriji še niso mogoče.

Nek filozof je povedal, da zlo, če ne drug in prej, premagajo njegove žrtve. To se bo zgodilo tudi v tem primeru. Je pa to najbolj boleča pot, ki se ji je, če se le da, dobro izogniti. V Sloveniji smo se ji zaenkrat izognili, Avstrijci bodo šli očitno po tej poti.

Problem te odločitve je tudi z drugih vidikov. V sodobnem svetu psihološke in družbene znanosti, socialne in druge službe veliko moči usmerjajo v to, da očetje ne bi bili odsotni, da bi bili čimbolj navzoči pri razvoju in vzgoji otrok. Sedaj bodo imeli brezbrižni očetje v Avstriji izgovor za svojo nemarnost, ki jim ga v usta polaga samo ustavno sodišče: "Kaj se greste, saj očetje za razvoj in vzgojo otrok nismo ne pomembni ne potrebni!" Tudi to namreč izhaja iz odločitve avstrijskega ustavnega sodišča.

Neodgovorni avstrijski ustavni sodnice in sodniki, ki so pod vplivom radikalnih aktivistov otrokom odvzeli pravico do očeta, so:
Dr. Gerhart HOLZINGER, predsednik, Dr. Brigitte BIERLEIN, podpredsednica, ter člani: Dr. Markus ACHATZ, Mag. Dr. Eleonore BERCHTOLD-OSTERMANN, Dr. Sieglinde GAHLEITNER, DDr. Christoph GRABENWARTER, Dr. Christoph HERBST, Dr. Michael HOLOUBEK, Dr. Helmut HÖRTENHUBER, Dr. Claudia KAHR, Dr. Georg LIENBACHER, Dr. Rudolf MÜLLER, Dr. Johannes SCHNIZER, Dr. Ingrid SIESS-SCHERZ.

Preberite si pravno analizo neodgovorne sodbe avstrijskega ustavnega sodišča.

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top