Svet za človekove pravice pri Združenih narodih ponovno potrdil naraven temelj družine kot osnovno človekovo pravico

Svet za človekove pravice pri Združenih narodih je po zadnjih spornih ukinitvah zakonske zveze žene in moža v nekaterih državah letos 1. julija 2015 sprejel resolucijo za zaščito družine, s katero je ponovno poudaril temeljne zaveze o družini iz dokumentov Združenih narodov o človekovih pravicah, in sicer med drugim, da je družina:

- naravno okolje za razvoj in dobro počutje vseh njenih članov in še posebej otrok,
- naravna in temeljna družbena skupnost in kot taka mora biti deležna zaščite države.

Med drugim se resolucija odločno zavzema za pravice žensk ter prepoveduje njihovo diskriminacijo.

Čedalje bolj se kaže, da težnje po ukinitvi zakonske zveze žene in moža, delajo čedalje večji civilizacijski prepad med državami t.i. zahodne civilizacije, ki so šle po tej poti, ter ostalim svetom.

Resolucija je odgovor Komisije za človekove pravice pri OZN na čedalje hujše pritiske homoseksualnih aktivistov, da morajo države ukiniti zakonsko zvezo žene in moža, kar so pred kratkim uspeli izsiliti v ZDA in na Irskem, z vso silo pa poskušajo tudi v Sloveniji. 

Te novice niste mogli prebrati v največjih medijih v Sloveniji, saj so jih z bodečo žico nesvobode ovili vplivni in bogati radikalni homoseksualni aktivisti ter aktivisti teorije spola. Podobno je z večino največjih medijev v ZDA, na Irskem in v velikem delu "zahodnega sveta". Hvala Bogu tudi na zahodu nastajajo čedalje večje skupine kritične javnosti, ki so se pripravljene upreti tem kršitvam človekovih pravic in kratenju svobode. Njihova pot do družbene enakopravnosti bo še zelo dolga, saj so takorekoč brez medijske, finančne in politične moči. 

A.P.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top