Video: Brutalen kristjanofobičen napad na katoličane v Kopru!

Kristjanofobijo in napade na katoličane sistematično podpihujejo politiki tipa Zoran Jankovič in Alenka Bratušek. Rezultat njihovega širjenja kristjanofobije, je napad na Marijin kip v koprski stolnici, ki se je zgodil pretekli ponedeljek 21. 11. 2016. Neznanec je napadel dva kipa: priljubljen kip Marije z Jezusom iz 19. stoletja in kip Žalostne Matere božje (Pietà) iz 15. stoletja.

Napad na cerkve in katoliško skupnost je del organiziranega napada na vse kristjane!

Omenjeni napad je neposredna posledica podpihovanja nestrpnosti do Cerkve in katoličanov v Sloveniji. Po približnih ocenah, je samo v zadnjem napadu nastalo za več kot 100.000 evrov škode, toda škoda je še precej večja na umetniškem delu, ki je neprecenljive vrednosti. Prav tako gre za moralno škodo, saj je storilec s tem dejanjem prizadel čustva vernikov in jih ustrahoval.

Podpišite peticijo: Javni poziv vladi in policiji, da zaščiti slovenske cerkve in katoličane!

Brutalen napad si lahko ogledate na posnetku varnostne kamere!

Dogajanje v cerkvi so posnele varnostne kamere. Na njih je videti, da je moški srednjih let prišel v cerkev z nahrbtnikom in se najprej besno spravil na leseni kip Marije z Jezusom, kasneje je šel do še veliko bolj dragocenega  kipa (Pietà), kjer je najprej razbil varovalno steklo in se tudi tukaj s kladivom znesel nad obrazom Marije. S posnetka je videti, da je otresel z roko, ker se je porezal po roki. Policisti pa so kasenje našli kapljice krvi v cerkvi, a tudi pred njo in po Čevljarski ulici je bilo kar nekaj kapelj krvi, kar dokazuje, da se je verjetno močneje porezal.

Odločno obsojamo kristjanofobični napad na katoliško skupnost!

V imenu vseh demokratičnih organizacij odločno obsojamo grobi napad na katoliško skupnost. Javno pozivamo državne oblasti in policijo, da zaščiti katoličane. Samo v zadnjih nekaj letih, je bilo preko 2.300 napadov na cerkve. K skoraj 300 % porastu napadov na verske objekte odločno prispeva politika nestrpnih antikatoliških organizacij kot so Socialni demokrati, Združena levica, Alenka Bratušek, Zoran Jankovič in Mirovni inštitut, ki preko svojih hobotnic posredno vzdržujejo ozračje verske nestrpnosti do katoličanov in Cerkve.

 

Avtor

Mateja Lorbar

Družbena aktivistka in analitik slovenske družbe. S svojim možem in s tremi otroki živi v manjšem slovenskem kraju.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top