• V tem bloku je lezbični par s pomočniki grozljivo mučil mlado dekle. Foto: JULIEN MIGNOT (23.3.2015)

Lezbijki sodelovali pri mučenju, posiljevanju in izstradanju dekleta

Objavljamo pretresljivo tragično izkušnjo 20 letne francozinje Cassandre, ki v največjih slovenskih medijih ni smela biti objavljena, saj ruši mit o dveh lezbijkah kot za otroka najboljših možnih materah (starših).

Svet je pretresla šokantna zloraba lezbičnega para in sostorilcev, ki so dober mesec mučili, posiljevali in izstradali 20-letno Cassandro z motnjo v duševnem razvoju. Grozljiv zločin se je dogajal letos februarja in marca pri Verdunu v Franciji.

V Verdunu, na severovzhodu Francijie, je bila vložena obtožnica zoper lezbični par in 4 druge ljudi, ker so v njunem stanovanju – v drugem nadstropju bloka – mučili, posiljevali in izstradali Cassandro, 20-letno dekle z motnjo v duševnem razvoju. Cassandro so v stanovanje zvabili z zvijačo in s pomočjo njenega nekdanjega šolskega prijatelja.

Zaukazan mit Društva psihologov Slovenije: "Vsakdanje življenje kaže, da v mnogih t.i. »pravih« družinah prihaja do zlorabe otrok, da pa je v nepopolnih in enospolnih lahko njihovo življenje lepo in prijazno." Dve ženski materi, sta po mnenju tega društva najboljše, kar se otroku lahko v življenju zgodi: "Iz vidika naložb v starševstvo in starševskih veščin dve ženski materi v povprečju opravljata enako dobro ali celo boljšo starševsko vlogo kot moški in ženska pri tradicionalni delitvi starševskih vlog."

Cassandra, vase zaprto dekle iz mesta Rarécourt nedaleč od Verduna, se je v mesto preselila zaradi službe. Delala je kot pomočnica v restavraciji s hitro prehrano, stanovala pa je hostlu za mlade delavce. Po tistem, ko so jo mučitelji zvabili v svoje stanovanje in jo tam zadržali, ji je zaradi daljše odsotnosti z dela grozilo, da jo bodo odpustili. Naposled jo je našla in rešila socialna delavka.

Mlad lezbični par, Caroline in Laëtitia, katerih »poroka« je bila prva legalizirana homoseksualna skupnosti v Verdunu, kakor tudi njun prijatelj, znan po imenu »Le Manu«, ki je z dekletom živel v istem bloku še z dvema drugima moškima, starima 19 in 27 let, so med drugim prisilili Cassandro, da je morala popolnoma oblečena v ledeno reko Meuse nedaleč od bloka in se potem gola vrniti v stanovanje lezbičnega para. Pri tem so ji grozili s smrtjo. Cassandro so mučili več kot mesec dni; od začetka februarja do sredine marca. Prisilili so jo, da je spala na tleh, jesti je morala mačje brikete in ni se smela tuširati. Na  Cassandrinem telesu so mučitelji ugašali cigarete in jo opekli z žarečo konico noža. Nekatera dejanja spolnega nasilja so napadalci celo posneli.

Socialna delavka je zlorabljeno in poškodovano Cassandro našla 14. marca 2015. Imela je »postrižene lase« in »izmaličen in otečen obraz«. Deklico je takoj odpeljala v bolnico in primer prijavila policiji. Več kot mesec dni Cassandrinega ujetništva sosedi v bloku niso opazili nič sumljivega.

Tožilka Camille Mianson je potrdila, da je lezbični par priznal storjena kazniva dejanja, prav tako tudi ostali storilci.

Več si lahko preberete na tej spletni strani.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top