• Pek ni želel narediti torte z gejevsko propagando

LGBTQ aktivisti tožijo majhno družinsko pekarno

Pekarna Ashers Baking Co na Severnem Irskem se je znašla v nemilosti homoseksualnih aktivistov. Ker lastniki pekarne niso želeli narediti torte s sloganom »Podprite gejevske poroke«, so proti njim vložili tožbo. Kaj pa verska svoboda in ugovor vesti?

Družno McArthur  tožijo, ker naj bi zavrnili naročilo torte zaradi »diskriminacije zaradi spolne usmerjenosti«. Gre za popolnoma neutemeljeno trditev, saj prodajalec naročnika ni poznal in zato tudi ni vedel kakšna je njegova spolna usmerjenost.

Gareth Lee, LGBT aktivist, je stopil v njihovo prodajalno maja 2014. Daniel McArthur pravi, da naročnika  ni zavrnil zaradi njegove spolne usmerjenosti, temveč je zavrnil njegovo (sporno) naročilo. Vest mu enostavno ni dopustila, da bi naredil torto s takšnim napisom, saj bi bilo to proti njegovim verskim in moralnim prepričanjem.

Družino Mc Arthur toži Komisija za enakost za Severno Irsko. Zagovarjati se bodo morali naslednji teden na sodišču. Lahko si predstavljate kakšna škoda je povzročena s takšnimi neutemeljenimi obtožbami majhni družinski pekarni. Potrebujejo vašo pomoč.

CitizenGo bo v teku procesa pri Komisiji za enakost za Severno Irsko verjetno vložila zahtevek za pravičnost. Medtem pa s podpisom podpore sporočimo družini McArthur, naj trdno stojijo za versko svobodo! Njihov zgled in zgled njim podobnim daje upanje drugim krščanskim poslovnežem, poslovnim ženam in družinam, da lahko tudi oni opravljajo svoj posel, obenem pa se ravnajo po svojem verskem prepričanju.

Foto: vir splet

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top