Madžarska odpira urad za preganjane kristjane!

Madžarska je postala prva država, ki je odprla poseben Urad za preganjane kristjane na Bližnjem Vzhodu in v Evropi, poroča Front Page Magazine.

“Danes je krščanstvo najbolj preganjana vera na svetu. Na pet ubitih zaradi verskega nasilja, so štirje kristjani. Kristjani so preganjani v 81 državah po vsem svetu, prav tako pa danes živi 200 milijonov kristjanov v državah, kjer so žrtve nasilja verskih ekstremistov,” je dejal minister Zoltán Balog.

Vlada v Budimpešti se je odločila za ustanovitev Urada za preganjane kristjane potem, ko je predsednik vlade Viktor Orban kritiziral politiko Evropske unije, ki bi morala najprej pomagati kristjanom na Bližnjem vzhodu in šele nato pomagati naselitvi milijonov muslimanov v Evrope. “Najprej moramo pomagati kristjanom”, je dejal Viktor Orban.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top