Madžarska: Vsak otrok ima pravico do biološke identitete!

Madžarski parlament je v torek, 15. decembra 2020, glasoval o spremembi madžarske ustave. Tako so v ustavo zapisali nova določila z namenom, da se zaščitijo pravice otrok.

Velika večina poslancev je potrdila naslednji ustavni amandma: "Vsak otrok ima pravico do zaščite in oskrbe, potrebne za njegov pravilen telesni, intelektualni in moralni razvoj. Madžarska ob rojstvu ščiti otrokovo pravico do identitete, ki ustreza njegovemu spolu, in zanje zagotavlja vzgojo, ki odraža vrednote, ki temeljijo na ustavni identiteti Madžarske in krščanski kulturi. Družinske vezi temeljijo na zakonski zvezi in odnosih med starši in otroki. Mati mora biti ženska, oče mora biti moški."

V Sloveniji že leta čakamo, da bo slovenska politika postavila v ospredje svojega delovanja pravice otrok do biološke identitete in zaščito pred kontroverzno ideologijo spola. Slovenski radikalni politiki in aktivisti že leta zlorabljajo slovenski šolski sistem in zakonodajo za uzakonitev kemične spremembe spola pri otrocih in mladostnikih ter za uvedbo izobraževalnih vsebin v javno šolstvo, s katerimi širijo ideologijo uboja nerojenih otrok (splav), ločitve in  zdravju škodljive spolne prakse.

 

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top