Matej Sukič, še en agresivni izpad urednika RTVSLO

Na prijazno vabilo Koalicije "Za otroke gre!" na tiskovno konferenco se je živčno, z zavajanjem in zmerjanjem odzval Matej Sukič, odgovorni urednik koprske izpostave RTV Slovenija.

Objavljamo celotno vabilo Koalicije "Za otroke gre!" z dne 30. 9. 2015, poslano ob 12.07, ki je očitno v Sukiču zbudilo slabo voljo:

"Spoštovani,

Stališče glede današnjega poročanja medijev o odločitvi Ustavnega sodišča bosta Metka Zevnik in Aleš Primc, sovoditelja Koalicije "Za otroke gre!" predstavila danes ob 14.15 pred Državnim zborom.
Vabljeni.
Koalicija "Za otroke gre!""

Sukič je reagiral po petih minutah, ob 12.12 uri. Namesto prijazne zahvale, kot bi se za urednika državne televizije spodobilo, je na več kot 150 naslovov medijev, novinarjev in urednikov poslal naslednji neresničen, žaljiv in zmerljiv zapis: 
"Pozdravljeni, ne gre za otroke, gre za homofobijo. lp ms"

"NE GRE ZA HOMOFOBIJO. ZA OTROKE GRE! Obžalujeva Matejev ponesrečen izpad. Predlagava, da mnenja kulturno soočimo na RTV Slovenija. Ali bo RTV Slovenija ob tako nestrpnih urednikih zmožna nepristranskega spremljanja referendumskih aktivosti?", sta se odzvala Metka Zevnik in Aleš Primc, sovoditelja Koalicije "Za otroke gre!"

Ali to neresnično in žaljivo pisanje napoveduje stopnjevanje krivičnega odnosa RTV Slovenija do za njih očitno drugorazrednih državljank in državljanov, ki plačujemo prvorazredni televizijski davek? Kaj bomo storili, da bomo to skušali preprečiti?

Spomnimo. V odmevih 25. 9. je Edvard Žitnik enako neresnično in zavajajoče poročal o stališčih papeža Frančiška med njegovim obiskom ZDA.

Vsako gospodinjstvo na leto plača 153 EUR RTV prispevka.

RTV Slovenija naj se javno opredeli do sovražnega govora javnega uslužbenca Mateja Sukiča, ki ga je izvajal v službenem času in za to uporabil službeni elektronski naslov RTV Slovenija. Prav tako se zastavlja vprašanje ali pisanje Sukiča napoveduje krivičen odnos RTV Slovenija do borcev za človekove pravice otrok, staršev in starih staršev v prihajajoči referendumski kampanji?

---------------------------------------------

Vabljeni, da se s kulturnim in prijaznim dopisom zavzamete za objektivno in nepristransko javno RTV Slovenija, ki nas ne bo delila na prave in neprave ter da njeni zaposleni ne bodo žalil ljudi, ki plačujemo za njihove plače.

Pišite na naslove: pr@rtvslo.si; varuh@rtvslo.si; tvdesk@rtvslo.si; pr@rtvslo.si, dnevnik@rtvslo.si, tv.odmevi@rtvslo.si.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top