Kim Davis je pogumnejša od večine politikov in mnogih duhovnikov

Bivši ameriški guverner in kandidat za republikanskega predsedniškega kandidata Mike Huckabee je izjavil: "Kim Davis je pogumnejša od večine politikov in mnogih duhovnikov." Dodal je še, da bi šel namesto nje tudi v zapor, če bi bilo potrebno. Kim Davis, ki je bila zaprta, ker je zavrnila sklenitev zakonske zveze homoseksualnemu paru, je namreč trenutno na prostosti. Ameriški okrožni sodnik David Bunning jo je spustil na prostost po šestih dneh v zaporu.

Zadnja odredba okrožnega sodnika prepoveduje Davisovi, da bi na kakršen koli način posegala v sklepanje zakonskih zvez, ki jih sedaj opravljajo njeni namestniki. Huckabee je izjavil, da bo šel v zapor namesto Davisove, v kolikor bi ji ponovno odredili zapor. "Če mora nekdo v zapor, sem pripravljen namesto nje iti jaz. Zaprite me, če mislite, da bo na ta način zadoščeno pravici. Pripravljen sem preživeti naslednja leta v zaporu, nisem pa pripravljen živeti naslednja leta pod tiranijo ljudi, ki mislijo, da nam lahko vzamejo našo svobodo in vest."

Huckabee je Davisovo označil za neverjetno pogumno , ker se je odločila, da so njena verska prepričanja pomembnejša od njene svobode. V svojem govoru jo je označil za pogumnejšo od mnogih politikov in tudi marsikaterga duhovnika. Dejal je, da je naveličan nadlegovanja ljudi, ki imajo prepričanja zaradi svoje vere ter poudaril nedopustnost kriminaliziranja krščanske ali katerekoli druge vere. Verjame, da je Davisova zanetila sprožila val neodobravanja, vezan na sodne postopke, ki kršijo versko svobodo ter izrazil prepričanje, da morajo obstajati načini, ki ne vključujejo zaporne kazni zaradi prepričanj, še zlasti, ker gre za zadeve, ki niso zakonsko opredeljene in zato niso v pristojnosti sodišč.

Mat Staver, odvetnik Davisove, ni konkretneje povedal, kaj bo Davisova storila, ko se vrne na delo. Zatrdil je, da Davisova ne bo zanikala svoje vesti in da zakonske zveze, ki jih sklepajo njeni namestniki, niso veljavne.

Posnetek Huckabeejeve izjave pred sodiščem si lahko ogledate tukaj.

V.V.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top