Minister Pikalo, je za vas zabaven kontekst filma, iz katerega je vzeto voščilo vašega državnega sekretarja?

Minister Jernej Pikalo (SD) je v svojem sporočilu, s katerim se je odzval na voščilo svojega namestnika, državnega sekretarja, Jerneja Štromajerja, povedal, da je »izjava o božiču v filmski komediji lahko zabavna, izven konteksta pa lahko tudi neprimerna in žaljiva«.

Vabimo vas, da si ogledate kontekst filma (zgoraj ali tukaj), iz katerega je vzeto voščilo Jerneja Štromajerja. Gre za prizor iz filma, v katerem govorec izreče Štromajerjevo voščilo v angleščini ("Srečen Božič, ti, umazana žival"), nato pa tistega, ki mu je namenil voščilo – do konca ustreli. Kontekst sporočila, o katerem govori minister Pikalo, ni torej prav nič zabaven, ampak je še hujši od samega nesramnega in žaljivega Štromajerjevega "voščila", saj kontekst filma sporoča, da po takem "voščilu" sledi streljanje. Če torej "voščilo" državnega sekretarja na šolskem ministrstvu gledamo v kontekstu filma, kot predlaga Pikalo, spornega voščila ne moremo razumeti drugače kot grožnjo s smrtjo.

Če se ne strinjate z nestrpnostjo, ki veje iz vodstva šolskega ministrstva vabljeni, da se pridružite Peticiji za spoštovanje ljudi, ki praznujejo Božič in za odstavitev Jerneja Štromajerja

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top