Ministrstvo dovolilo, da starša odločata kdo bo prvo leto z otrokom

Ministrstvo naj bi v naslednjih dneh predstavilo nov predlog Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, v katerem naj ne bi bilo več spornega določila, ki je materam jemal pravico do enega meseca dopusta za varstvo in nego otroka. Še enkrat se je pokazalo kako pomembno je, da ne le družinske organizacije, ampak tudi čim več posameznikov in družin oblasti pošlje svoje mnenje. Brez tega pritiska ne bi bilo te spremembe, kar so na ministrstvu tudi priznali.

Vsem, ki ste v poletnem času pisali na ministrstvo čestitamo za pokončno držo.

Avtor

Aleš Primc

Voditelj Civilne iniciative za družino in pravice otrok, sovoditelj Koalicije za otroke gre.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top