Miro Cerar je nominiral Pedra Opeko za Nobelovo nagrado za mir!

Predsednik vlade Miro Cerar je 28. januarja vodstvu Nobelovega inštituta poslal nominacijsko pismo za Nobelovo nagrado za mir 2015, katerem za nagrado predlaga misijonarja Pedra Opeko, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje. Ob tem so dodali, da vladi tako tem ni bilo treba razpravljati, saj sploh ni kvalificirana za nominiranje. Na Ukomu so se tem odzvali na poročanje nekaterih medijev, da vlada uradno ni podprla nominacije Opeke oziroma da naj bi zamudila rok za nominacijo, ki je bil 1. februarja. »Obžalujemo, da seje ta zadeva sploh pojavila javnosti na tako neprofesionalen način. Predvsem upamo, da tem ni bila povzročena škoda nominaciji slovenskega misijonarja, ki ga predsednik vlade tudi osebno globoko občuduje, kot je izpostavil tudi svojem nominacijskem pismu,« so še sporočili Ukoma. (STA)

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top