Molitev za življenje pred ljubljansko porodnišnico

Od 18. 2. do 29.3. bo pred ljubljansko porodnišnico vsak dan potekala dvanajsturna molitev za rešitev življenj nerojenih otrok. Molitev se bo dan za dnem začela ob 6.00 zjutraj.

40 dni za življenje je mednarodna ekumenska pobuda, mirna pro-life iniciativa za kulturo življenja, za rešitev nerojenih, za zaščito žensk pred ranjenostjo zaradi umetnega splava ter za spreobrnjenje zdravstvenega osebja in zagovornikov splava.

Je pobuda 40-dnevne molitve in posta, ozaveščanja lokalne skupnosti in neprekinjenega miroljubnega bdenja pred ustanovo, kjer se opravljajo splavi. Pobuda temelji na lokalni skupnosti: sodelujoči v svojih soseskah, svojim prijateljem, znancem in družinskim članom sporočajo tragičnost umetnega splava, ki je prisoten prav blizu njih. Zaznamuje jo odločen, a miren pristop, navdihuje pa želja po sodelovanju z Bogom pri izpolnjevanju Njegovega načrta za prenehanje opravljanja splavov. Na zlo splava opozarja po treh ključnih elementih:

• molitev in post
• miroljubno bdenje
• ozaveščanje lokalne skupnosti

Časovna opredelitev 40 dni temelji na svetopisemski zgodovini, ko je Bog v 40-dnevnih obdobjih preoblikoval posameznike, skupnosti... in ves svet. Iz primerov, kot so: Noe v vesoljnem potopu, Mojzes na gori, učenci po Kristusovem vstajenju,.. sklepamo, da Bog vidi spreobrnitveni potencial svojih otrok, če sprejmejo in izpolnjujejo 40-dnevni izziv.

Več o pobudi lahko najdete na njeni spletni strani.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top