• In vendar sta različna!

Ali so na Dnevniku priznali, da obstajata dva spola?

Dnevniku čestitamo za objavo članka o razlikah med ženskim in moškim spolom. Ali so končno spoznali, da obstajata moški in ženska ali jim je članek zgolj po naključju "ušel", se bo pokazalo v naslednjih objavah. Ta časopis je bil namreč v zadnjih letih eden največjih razširjevalcev t.i. ideologije spola, ki trdi, da ni ženskega in moškega spola. V članku z naslovom Razlike med spoloma: Nekoč spregledane, danes pa vedno bolj v ospredju dr. Gregor Majdič, vodja centra za genomiko živali pri Veterinarski fakulteti, pojasnjuje, da ne moremo enačiti obeh spolov ter da so biološke razlike med njima velike. To je še en dokaz najnovejših znanstvenih raziskav, da ne moremo zaradi ideoloških razlogov zanikati obstoja ženskega in moškega spola spola zgolj zato, da bi ideološko ukinili pomen mame in očeta za otroka ter zakonsko zvezo žene in moža. 

Iz članka Mojce Lorenčič, Dnevnik (23.julij 2015):

"Ameriška agencija za hrano in zdravila FDA je lani odobrila drugačne odmerke jemanja zdravila proti nespečnosti zolpidem pri moških in pri ženskah, ker se to zdravilo pri ženskah v jetrih razgrajuje veliko počasneje. To je prvič, da je takšne razlike prepoznalo in priznalo tudi regulatorno telo. Raziskave v zadnjih letih so namreč pokazale številne razlike v delovanju moškega in ženskega telesa, ki so pomembne tudi za medicino.

Številne bolezni se različno pogosto pojavljajo med spoloma, imajo različen potek in prognozo, zelo pomembne pa so tudi razlike v delovanju jeter, zaradi katerih se zdravila lahko različno presnavljajo pri moških in pri ženskah, kar ima lahko za posledico različno delovanje zdravil v moškem in ženskem telesu, pojasnjuje prof. dr. Gregor Majdič, vodja centra za genomiko živali pri Veterinarski fakulteti, kjer se ukvarjajo tudi s proučevanjem spolnih razlik na živalskih modelih. Za navedeno zdravilo za nespečnost se je namreč izkazalo, da se je pod njegovim vplivom pripetilo celo nekaj prometnih nesreč, saj so imele ženske zjutraj v telesu še vedno visok odmerek zdravila in niso bile dovolj zbrane. Pri moških se v tem času zdravilo že povsem izloči."

Celoten članek lahko preberete tukaj.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top