Dolce & Gabbana: Naj živi mama!

Homoseksualca Domenico Dolce in Stefano Gabbana, sta na modni reviji v Milanu izkazala veliko poguma in srčnosti, ko sta izrazila javno nasprotovanje homoseksualnemu aktivizmu za ukinitev zakonske zveze žene in moža, homoseksualnemu starševstvu in nadomestnemu materinstvu ter se obenem zavzela za tradicionalne vrednote. Čeprav sta si pred leti, ko sta bila par, tudi sama iskreno želela otroka, sta se mu kasneje odrekla. Zakaj?

Gabbana se za to potezo ni odločil, saj se mu ne zdi primerno, da bi otrok odraščal z dvema očetoma. "Otrok potrebuje mamo in očeta. Menim, da je kruto, če se otrok vzame materi," je takrat dejal. Z njim se strinja tudi Dolce, ki je nekoč izjavil, da je kot gej prikrajšan za nekatere stvari, ob tem pa zrelo pripomnil, da  "v življenju pač ne moreš imeti vsega".

Dolce in Gabbana sta prepričana, da družina ne more biti modna muha, saj v njej biva "nadnaravno občutenje pripadnosti".  Spočenjanje pa mora biti dejanje ljubezni. Sta proti nadomestnemu materinstvu, saj verjameta, da "ima življenje svoj naravni tok, ki ga ne bi smeli spreminjati". 

Dolce je omenil, da je katolik in da se nikoli ne bi poročil. Ko so ju vprašali, če sta imela v Italiji kakšne težave, ker sta homoseksualca sta rekla, da ne, saj je istospolnih v svetu mode veliko. Že leta 2006 pa je Gabanna za Daily Mail  povedal, da "si ne zna predstavljati, da bi otrok odraščal z istospolnima osebama".

Na podlagi izjemnih pritiskov se je bil Domenico Dolce avgusta 2015 prisiljen za te izjave opravičiti.

Foto: splet

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top