Nasilje v Nemčiji

Sovražna gledališka predstava, medijska nestrpnost in nenehno medijsko pranje možganov, podtaknjeni požari... Ali se bodo nemški in slovenski LGBTQ aktivisti distancirali od nasilja njihovih somišljenikov?

V noči iz 25. na 26. oktober je bil v Berlinu zažgan avto Beatrix von Storch, nemške poslanke v Evropskem parlamentu, sicer znane zagovornice pravic otrok, mater in očetov ter nasprotnice uvajanja t. i. teorije spola v šolske programe.

V noči iz 31. oktobra na 1. november je bil v Magdeburgu zažgan avto Hedwig von Beverfoerde. V požaru, ki se je razvil je zgorel tudi del hiše v njihovi družinski lasti. Tudi Hedwig von Beverfoerde je znana nemška zagovornica ohranitve zakonske zveze žene in moža. Napadalci so v anonimnem pismu sporočili, da se bodo podobni napadi nadaljevali ter, da so razlog Demonstracije za vse, ki se organizirajo po vsej Nemčiji in, v katerih starši pozivajo k ukinitvi sporne spolne vzgoje, ki otroke spodbuja naj si sami določijo svoj spol in eksperimentirajo s spolno usmerjenostjo.

3. 11. je znani nemški bloger Josef Bordat obsodil požige in nasilje proti zagovornikom zakonske zveze žene in moža in dobil zelo hitro naslednje sporočilo: "Ne provociraj, ti katoliški konzervativni bedak, ker bo drugače gorelo tudi pri tebi. Vemo, kje stanuješ!"

25. oktobra so v Berlinu začeli z javnim izvajanjem gledališke predstave "Strah" avtorja Falka Richterja, v kateri najbolj znane nemške borce za pravice otrok, mater in očetov, med njimi tudi Beatrix von Storch in Hedwig von Beverfoerde razglaša za zombije in sporoča: "Zombije je treba ustreliti naravnost v obraz, šele takrat bodo mrtvi."

Aleš Primc, ki bi bil verjetno ena prvih žrtev tovrstnega nasilja v Sloveniji, če primerjamo dogajanje v Nemčiji, je na naše vprašanje, če se kaj boji, odgovoril: "Nasilje je začetek konca vsake ideologije. Mislim, da nasilje v Nemčiji nad dvema ženskama, našima kolegicama, že nakazuje tudi konec te ideologije proti otrokovim pravicam. Nekaj sem že dal skozi in marsikaj se lahko še zgodi. Za častne stvari je vredno trpeti, pa tudi umreti. Sedaj je pomembno vztrajati in zavarovati temeljne pravice otrok, staršev in starih staršev na referendumu. Potem bo vse lažje. So pa ta ideologija in njeni aktivisti v resnici precej nestrpni in agresivni, sedaj nekateri tega očitno ne zmorejo niti več skrivati. Mi ne glede na vse, nadaljujemo z najlešo kampanjo na svetu in od nje ne bomo odstopili.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top