Navdušujoča javna tribuna ob 1. obletnici Glasa za otroke in družine v Pivki: Združeni za boljši jutri!

V stranki Glas za otroke in družine smo prvo obletnico delovanja proslavili z javno tribuno v Krpanovem domu v Pivki, pod naslovom Združeni za boljši jutri, v organizaciji gospe Majde Žužek. Na javni tribuni so poleg predsednika Aleša Primca in Franca Kanglerja, predsednika Programskega sveta Nove ljudske stranke, sodelovali še Janez Janša, predsednik stranke SDS in podpredsednica Glasa za otroke in družine Metka Zevnik.

Aleš Primc - mladim bomo omogočili, da ostanejo v Sloveniji in si brez ovir ustvarijo družine!

Pogovor na javni tribuni je slovesno pričel moški oktet z zdravico in domoljubnimi pesmimi,  z aktualnimi vprašanji pa ga je povezovala Metka Zevnik, podpredsednica Glasa za otroke in družine. Na uvodno vprašanje o demografiji je Aleš Primc izpostavil zaveze Združene desnice, ki bo  mladim s spodbudnim okoljem v šolah, zaposlovanju in skrbi za stanovanja omogočila, da bodo ostali v Sloveniji in si brez ovir ustvarili družine. Na vprašanje Zevnikove glede makroekonomskih kazalcev je Aleš Primc povedal, da verjame, da bomo skupaj z drugimi desnosredinskimi strankami popeljali Slovenijo v boljše čase.

Aleš Primc je prepričan, da je veliko možnosti v izobraževalno-vzgojnem sistemu, ki naj otrokom vzbuja željo po tem, da si ustvarijo družino: ko se bomo poslavljali s tega sveta, si bomo želeli ob sebi družino, ugotavlja predsednik Glasa za otroke in družine. Žalosti ga, da želi veliko mladih po končanem študiju čim prej zapustiti Slovenijo in oditi v tujino.

Franc Kangler: bo vlada ljudi ovajala, ali jim raje pomagala?

Franc Kangler je menil, da levičarska politika malemu človeku  nalaga pretežko breme, zato je treba storiti vse, da se razbremeni malega človeka in gospodarstvo.

V nadaljevanju je Franc Kangler izpostavil težave v pravosodju  ter dodal ,da je samo ena resnica, naši ljudje pa si jo zaslužijo, zato  se je treba boriti, da resnica zmaga! Opozoril je na žalostno stanje v naši državni upravi s sramotnim primerom carinika, ki se je kot domnevni kupec lažno javil na oglas siromašne gospe, ki je za nekaj drobiža  želela prodajati žganje. Brezčutno je uvedel zoper njo prekrškovni postopek, namesto da bi ji pomagal v stiski.

Janez Janša- z 2000 evri za migranta na mesec bi na Bližnjem Vzhodu ali  Afriki pomagali 10. ljudem!

Janez Janša je odgovarjal na vprašanje o migrantski problematiki, ki se ga ne lotevamo pravilno, saj bi lahko z 2000 evri, kolikor stane davkoplačevalce mesečna oskrba enega migranta,  na Bližnjem Vzhodu pomagali 10. ljudem. V zvezi z gospodarsko situacijo v Sloveniji, je spregvoril o tem, kako zagotoviti boljše življenje v domovini. Menil je, da je potrebno odgovoriti na problematiko administrativno poslovnega prostora, ki je neugoden za tuje investitorje. Tudi zaradi previsokih davkov, zaradi česar iz Slovenije odganjamo investitorje in mlade.

Navedel je primer iz zdravstva. Njegova žena bi kot zdravnica v Avstriji za delo brez dežurstev dobila trikrat večjo plačo kot v Sloveniji, zato se dogaja, da naši zdravniki odhajajo v tujino, k nam pa prihaja kader iz Srbije, ki ne zna niti  jezika.

Opozoril je še na hudo zbirokratiziranost. Od začetka države, ko smo uvedli okoli 3.000 predpisov in uredb, jih imamo danes 20.000. Tudi javnih uslužbencev je danes 40.000 več kot na začetku.

Delo v državnem zboru ni konstruktivno, saj se namesto s ključnimi težavami Slovenije, raje ukvarjamo s priznanjem Palestine.

Dodal je še zahvalo za povabilo. »Hvala Bogu, da smo danes prišli v Pivko, kjer se pogovarjamo o pravih vprašanjih.«

Bogato kulturno politično omizje je z zahvalo Majdi Žužek in ekipi iz Pivke za odlično organizacijo dogodka zaključil predsednik Aleš Primc. Za popotnico je dodal še naslednje besede: »Želim si, da bi vsak mladi rekel, da je Slovenija najboljša država na svetu. V Sloveniji si vedno doma, v tujini si vedno tujec. Na stara leta bi bil rad obkrožen z otroki in vnuki. To moramo zagotoviti vsem našim ljudem.

 Zato zmagajmo za Slovenijo in za vaše boljše življenje!«

Po javni tribuni Združeni za boljši jutri je sledila pogostitev s torto, bratski agape za množico domoljubov, ki smo do zadnjega kotička napolnili Krpanov dom v Pivki in se še dolgo zadržali v veselem druženju ob zvokih harmonike.

 

 

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top