Navodila za oddajo podpisa za referendum o drugem tiru

Obrazec podpore za referendum o spornem vladnem zakonu o drugem tiru.

1. Zakaj naj oddam svoj podpis proti spornemu vladnemu zakonu o drugem tiru?

Zakon je nujno zavrniti, ker:

- BODO VLADNI IZBRANCI ZOPET V SVOJE ŽEPE POBASALI DENAR NAŠIH OTROK IN VNUKOV,
 
- ker je sporna vladna trasa tira po mnenju strokovnjakov močno precenjena. Plačali bomo najmanj 500 milijonov  EUR, obstajajo pa tudi realne ocene, da celo milijardo EUR preveč,

- je projekt tako nedodelan, da bodo vladni izbranci preko korupcije in izsiljevanj aneksov obogateli, še bolj kot pri projektu TEŠ6!

- proti Kopru potrebujemo sodobno, varno dvotirno progo, ki bo omogočala potniški in tovorni promet (tega sporni vladni projekt ne omogoča).

2. Kje oddam podpis podpore referendumu?
Najbolje, da si doma natisnete obrazec in ga v miru izpolnite, razen vašega podpisa (podpišete se pred upravnim delavcem). Na upravnih enotah ali krajevnih uradih oddate svoj podpisan obrazec v njihovem poslovnem času. Upravne enote imajo praviloma poslovni čas vsak delovni dan od 8.00 do 15.00, razen v sredo, ko delajo do 17.00, in v petek, ko delajo do 13.00. Krajevni uradi delujejo zelo različno, zato se o njihovem delo￾vanju posebej pozanimajte.

3. Ali lahko oddam podpis samo na domači ali tudi na drugi upravni enoti?
Podpis podpore lahko oddate na katerikoli upravni enoti ali krajevnem uradu ne glede na kraj stalnega ali začasnega bivališča.

4. Kaj moram prinesti s seboj? S seboj imejte veljaven osebni dokument: osebno izkazni￾co, potni list ali vozniško dovoljenje.

5. Kako naj izpolnim obrazec? S čitljivimi, velikimi tiskanimi črkami izpolnite osebne po￾datke na obrazcu. Posebej bodite pozorni, da boste zapisali podatke, ki so navedeni na vaših uradnih dokumentih. Pomembno: Obrazec morate podpisati vpričo uradnika!

6. Koliko stane oddaja podpisa? Oddaja podpisa podpore je brezplačna.

7. Kje oddam potrjen obrazec? Na uradu bodo obrazec potrdili, nato pa vam ga bodo vrnili. Podpisan in potrjen obrazec oddajte na stojnici "proti spornemu vladnemu zakonu o drugem tiru", pred upravno enoto. Zaradi možnih zlorab podpisanega obrazca ne dajajte drugim ljudem, ki bi vas zanj prosili v bližini
upravne enote ali krajevnega urada.

8. Kaj, če pred upravno enoto ne bo stojnice? V tem primeru podpisan in na upravni enoti potrjen obrazec čim prej pošljite po navadni pošti na naslov: Gibanje za otroke in družine, p.p. 2056, 1001 Ljubljana.

Svoj podpis lahko s certifikatom, s katerim potrjujete npr. plačilo položnic, oddate tudi elektronsko na tej povezavi. Če ne boste hitro in enostavno oddali podpisa in niste računalniški strokovnjak, se raje odpravite na najbližjo upravno enoto, ker sistem ne deluje na vseh internetnih brskalnikih.
 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top