Navodila za oddajo podpisa za pravično pravosodje

1. Kdaj  naj oddam podpis?

 Vabimo vas, da podpis oddate čimprej.

2. Kje oddam podpis podpore Zakonu o ukrepih za zagotovitev javnosti, preglednosti in odgovornosti v pravosodju?

Na upravnih enotah ali krajevnih uradih v njihovem poslovnem času. Upravne enote imajo praviloma poslovni čas vsak delovni dan od 8.00 do 15.00, razen v sredo, ko delajo do 17.00, in v petek, ko delajo do 13.00. Krajevni uradi delujejo zelo različno, zato se o njihovem delovanju v vašem kraju posebej pozanimajte.

3. Ali lahko oddam podpis samo na domači ali tudi na drugi upravni enoti?

Podpis podpore lahko oddate na katerikoli upravni enoti ali krajevnem uradu ne glede na kraj stalnega ali začasnega bivališča.

4. Kaj moram prinesti s seboj?

S seboj imejte veljaven osebni dokument: osebno izkaznico ali potni list ali vozniško dovoljenje.

5. Podpis obrazca VPRIČO URADNIKA!

Izpolnjen obrazec morate za njegovo veljavnost lastnoročno podpisati šele pred upravnim delavcem na upravni enoti ali krajevnem uradu. 

6. Oddaja podpisa je brezplačna.

7. Potrjen obrazec oddam na stojnici Odbora 2014 ali pošljem po pošti.

Na uradu bodo obrazec potrdili, nato pa vam ga bodo vrnili. Podpisan in potrjen obrazec oddajte na stojnici Odbora 2014. Zaradi možnih zlorab podpisanega obrazca ne dajajte drugim ljudem, ki bi vas zanj prosili v bližini upravne enote ali krajevnega urada.

V primeru, da pred upravno enoto ne bo stojnice Odbora 2014, potrjen obrazec čimprej pošljem na naslov: Odbor 2014, p.p. 2056, 1001 Ljubljana.

Najlepša hvala za vaš podpis, ki bo vaš pomemben prispevek za bolj pravično pravosodje!

Odbor 2014

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top