NBA košarkar JaVale McGee je preživel

JaVale McGee, odličen košarkar v elitni ameriški ligi NBA, se skoraj ne bi rodil. Njegova mama je imela že določen termin, da bi odšla na ginekološko kliniko in ga splavila.  

Toda po molitvi in Božjem glasu je bilo njegovo življenje obvarovano.  Trenutno igra za košarkarsko ekipo Denver Nuggets. Zgodba njegove matere in njegovega rojstva je bila objavljena v reviji Sports Illustrated. Pomladi leta 1987 je Pamela McGee, profesionalna igralka košarke, sedela na obali Dockweiler State Beach v Los Angelesu.

Od splava jo je "ločilo samo še 72 ur."

Nekaj dni prej jo je na kliniki zdravnik vprašal, ali želi biti noseča. "Ne," mu je odločno odgovorila. Takrat je bila 24 letno dekle, ki si ni mogla privoščiti bolniške oz. porodniške. Zaradi številnih športnih obveznosti ne bi mogla zagotoviti varstva za otroka. Toda McGeejeva je na obali gledala v pacifiški ocean in, kot sama pravi, premišljevala: "Molila in molila sem, da bi slišala Gospodov glas«, pravi McGeejeva in nadaljuje: "Tedaj mi je odgovoril. Rekel mi je, da je to njegovo darilo." Naslednji dan je odšla v cerkev v mestu Inglewood. Tamkajšnji duhovnik je tisti dan ravno govoril o tem, da naj ljudje ne splavijo Božjega blagoslova, ki so ga v življenju prejeli.

McGeejeva je premišljevala njegove besede in se odločila. Odšla je na kliniko in odpovedala splav, 19. januarja 1988  je rodila otroka z izrednimi športnimi sposobnostmi. V intervjuju Javalova mama razloži, da je še naprej nadaljevala svojo športno kariero, potovala po svetu s svojim otrokom in ga učila.  V intervjuju je tudi dejala, da sta se skupaj z Javalom vrnila v isto cerkev, kjer je mama pred leti slišala nagovor, ki ji je dal moč, da je lahko podarila življenje svojemu otroku. "Lansko leto, dan po tekmi v Los Angelesu, me je JaVale klical ob 8h zjutraj. Prosil me je, če gre lahko z njim v cerkev. Bila sem utrujena, saj sem spala samo pet ur. Vendar sem le odšla in ga odpeljala v cerkev v mesto Inglewood, kjer se je vse začelo. Med mašo me je videl, da sem objokana. Zato me je vprašal, zakaj jokam? Takrat sem mu prvič v življenju povedala, kako je bilo z njegovim rojstvom. Dejala se mu: Ti si največji blagoslov v mojem življenju."  

Povzeto po: SportsIllustrated.cnn.com  

Foto: splet

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top