Neverjetna moč starševske ljubezni: Neža je že v Padovi!

Cela Slovenija pozna zgodbo dveletne Neže Arnolj, ki je dokazala, da je prava borka za življenje! Medtem ko so zdravniki nad njenim stanjem že obupali, pa so veličino starševske ljubezni, ki vztraja do konca, pokazali Nežini starši. Včeraj popoldne so deklico na lastno odgovornost odpeljali s pediatrične klinike v Ljubljani v tujino.

Po zadnjih informacijah so jo sprejeli v eni od bolnišnic v italijanskem mestu Padova.

Potem ko so starši v želji po najboljšem zdravljenju zavrnili premestitev deklice v Zagreb, je po mnenju Nežinih staršev zaradi nejasne ali dvomljive komunikacije Kliničnega centra, zdravljenje zavrnila bolnišnica Great Ormond Street Children’s Hospital v Londonu. Dekličini starši so izgubili zaupanje v  posredovanje UKC Ljubljana, njihova želja je bila, da deklici, ki kaže neverjetno moč in voljo do življenja, omogočijo da se bori naprej, ob vsej medicinski podpori, ki jo stroka zmore. Pri vodstvu pediatrične klinike žal do takšnega posluha za želje staršev ni prišlo, zato odločitev Nežinih staršev za takojšnjo premestitev deklice v tujino.
Veliko mero razumevanja in empatije so pokazali posamezni zdravniki znotraj pediatrične klinike, ki so staršema svetovali takojšnjo premestitev na katero izmed klinik v tujini, ki bi jih bila pripravljena sprejeti.

Deklico so starši ob spremstvu sobnega zdravnika v bolnišnico v Padovi odpeljali na lastno odgovornost. Upamo da bo njihov boj za dekličino življenje razumela zdravstvena zavarovalnica in ne bo vsega finančnega bremena, ki ne bo majhno, naložila  dekličinim staršem!

V Gibanju za otroke in družine.si upamo, da bo v pomoč staršem pristopilo tudi slovensko veleposlaništvo in konzulat v republiki Italiji.

Mamica Zala: Ne glede na to kaj je z Nežo, hočemo, da se ona bori!

“Soočenje z miselnostjo (da otrok s takimi poškodbami nima vrednosti življenja) je bilo za naju odločilno,” je za družinsko organizacijo Zavod iskreni.net povedala mamica Zala Arnolj.

“Neža je najin otrok, za katerega se je vredno boriti, ne glede na to, kako je prizadeta njena glavca. Prav se mi zdi, da Neža poskusi, kaj zmore, da se ji to omogoči. Ne glede na to, kakšna je Neža, mi jo hočemo, če se ona bori. Ko gledam nazaj, vidim, da sva imela z možem prav. In sem mirna v najinem boju, verjamem, da delava prav. Ampak za to je bilo potrebno veliko boja, da smo zdaj tu, kjer smo. Dejansko pa je bil otrok odpisan.”

V Gibanju za otroke in družine.si podpiramo prizadevanje Nežinih staršev, da ji družba omogoči več kot le paliativno oskrbo. Z našo peticijo v podporo Nežinemu trudu za življenje, smo v nekaj dneh zbrali že več kot 8000 podpisov!

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top