Nobelov nagrajenec Shechtman: Spodbujajte podjetništvo in večje družine

Izraelski Nobelov nagrajenec in kandidat za izraelskega predsednika Dan Shechtman je na lanskoletni otvoritvi Slovensko-izraelskega dneva znanosti in inovacij v Ljubljani poudaril, da morajo države, kot je Slovenija, vzpodbuditi rast prebivalstva in podpirati tehnološko podjetništvo.

Kot je dejal Shechtman, ki je Nobelovo nagrado za kemijo prejel leta 2011, se bo do leta 2050 svetovna rast prebivalstva v nasprotju s predhodnimi napovedi ustavila. A slaba novica je, da bodo zahodne države beležile negativno rast prebivalstva, kar lahko privede do demografske katastrofe. Zato je Shechtman prepričan, da je treba s ustreznimi politikami vzpodbuditi rast prebivalstva in omogočiti razvoj tehnološkega podjetništva. Za to pa je potreben dober izobraževalni sistem, ki ne vzpodbuja le t.i. zaposljivost ampak tudi podjetništvo, je poudaril. (povzeto po STA)

Žal slovenska vlada tega ne razume in pri spremembah zakonodaje v zadnjem času velikim družinam poslabšuje materialni položaj. To se je nazadnje zgodilo tudi ob drugi obravnavi zakona o Zakonom o starševskem varstvu in družinskih prejemkih.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top