Novi ameriški predsednik izpolnjuje predvolilne obljube o zaščiti življenja

Novi ameriški predsednik Donald Trump: Otroci so "prežeti z dihom življenja vsemogočnega Stvarnika"

Zagovorniki življenja v Ameriki so pozdravili pričetek mandata predsednika Donalda Trumpa, ki je v svojem prvem govoru ob prisegi potrdil obljubo zavzemanja za življenje. Organizacije za zaščito življenja nerojenih deklic in dečkov so po osmih letih neprestanega boja z Obamovo administracijo le dočakale nujne spremembe. Trump se je zavezal, da bo kot predsednik ščitil nedotakljivost življenja ter podpredsednik Mike Pence, znan voditelj zagovornikov življenja, sta v petek opoldne prisegla v Beli hiši. 

Najpomembnejše položaje bodo zasedli življenju naklonjeni strokovnjaki

V svojem nagovoru je predsednik Trump obljubil težko pričakovane spremembe v Ameriki, ki bodo namenjene zaščiti "pozabljenih" ljudi, kot je dejal novoizvoljeni ameriški predsednik.
"Pozabljene možje in žene v naši državi ne bodo več pozabljeni," je dejal Trump je v svojem nagovoru. "Moč, ki se je zadrževala Washingtonu, bomo dali nazaj ljudem."
Kasneje je nadaljeval: "Vseeno je, če so otroci rojeni v urbanem okolju Detroita ali veterovnih ravnicah Nebraske, vsi gledajo v isto nočno nebo, polnijo svoje duše z istimi sanjami, in so prežeti z dihom življenja istega vsemogočnega Stvarnika. "
Pro-life voditelji upajo, da bo Trumpova administracija vključila pravice nerojenih otrok med tiste, katerih pravice so bile "pozabljene" v času predsednikovanja Baracka Obame.
V vse vodilne državne institucije bodo imenovani ljudje, ki so se izkazali s svojim delovanjem za zaščito življenja od spočetja do naravne smrti. Imenovani bodo v kabinet predsednika, pa vse do vrhovnega sodišča, kjer čakajo  več kot 100 življenju naklonjenih sodnikov. Ob tem je novi ameriški predsednik zagovornikom življenja namenil tudi številne druge pomembne funkcije, ki so bile do sedaj pod vplivom lobijev, ki so nerojenim odrekali pravico do življenja. 

Spremembe bomo podprli z molitvijo

V naslednjih 100. dneh bo pro–life gibanje z molitveno podporo soustvarjalo prostor za življenju naklonjene odločitve, ki se bodo sprejemale v sami Beli hiši in zunaj nje.

»Predsednika moramo podpirati tudi z molitvijo, da bo dejansko sprejel najboljše odločitve," je dejal Mat Staver, ustanovitelj in predsednik ustanove Liberty Counsel. "Stojimo na pragu velikih sprememb, ki bodo odmevale po vsem svetu", je še dejal.

Mnogi, ki so bili skeptični glede iskrenosti Trumpovih predvolilnih stališč se sedaj čutijo pomirjene, saj se je predsednik odločil, da bo v svojo najožjo ekipo povabil Mika Pencea in druge vidne pro-life voditelje, ki mu bodo pomagali obrniti Ameriko v smeri življenju naklonjene družbe.

Povzeto po LifeNews

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top