Objavljamo: Pismo Odbora 2014 Skupini kazenska ovadba

Aleš Primc, predsednik skupščine Odbora 2014, je 28. avgusta Skupini kazenska ovadba (SKO) poslal predlog za skupno organizacijo javne tribune - soočenja pred Vrhovnim sodiščem dne 9.9.2015. 

Objavljamo pismo s prošnjo po dialogu, ki je zaenkrat ostalo še brez odgovora.

"Odbor za varstvo človekovih pravic
in temeljnih svoboščin - Odbor 2014

Skupina kazenska ovadba

Povabilo Skupini kazenska ovadba k sodelovanju

Spoštovani,

iz medijev smo izvedeli, da ste prijavili shod pred Vrhovnim sodiščem v mesecu septembru, ob dnevu in uri, za katerega smo v Odboru 2014 meseca junija javno napovedali, da bomo začeli naše shode po počitnicah.

V Odboru za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin - Odboru 2014 si želimo dialoga in čimširše javne razprave o stanju v slovenskem pravosodju, zato predlagamo, da shod 9. septembra pripravimo skupaj v obliki javne tribune. Predlagamo, da bi javna tribuna potekala v obliki soočenja. O podrobnostih, številu udeležencev na vsaki strani, moderatorju ipd. predlagamo, da se uskladimo. Kar se tiče tehnične realizacije javne tribune imamo zadeve utečene in jih seveda z veseljem brezplačno ponudimo v skupni projekt, tako da vi s tem ne bi imeli nobenih stroškov.

Verjamemo, da bi lahko bila taka javna tribuna zanimiva za širok krog obiskovalcev in seveda tudi za medije. Obiskovalci in javnost bi si lahko v kvalitetnem soočenju mnenj, ki ga mediji žal preprečujejo, najvišji predstavniki pravosodja pa se mu izogibajo, ustvarili svoje stališče o teh vprašanjih, ki so pomembna za vsakega izmed nas. Vsi se namreč lahko prej ali slej znajdemo v pravosodnem kolesju in si prav gotovo želimo, da bi bili v teh postopkih spoštovani zakoni, ustava in človekove pravice.

Taka javna tribuna bi gotovo pomenila inovativen svež zagon javne razprave o stanju v slovenskem pravosodju, kar bi gotovo lahko pomembno prispevalo tudi k njegovi večji strokovnosti, spoštovanju zakonov, ustave ter človekovih pravic.

Za vaš odgovor se vam vnaprej zahvaljujemo in predlagamo, da čimprej pristopimo k pripravi in s tem zagotovimo kvalitetno, kulturno in dostojanstveno javno tribuno.

Lepo pozdravljeni,

Aleš Primc
predsednik Skupščine Odbora 2014"

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top