Odbor 2014: Koliko bo novih delovnih mest od prenapihnjene razprave o Janševem mandatu?

V Odboru za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin - Odbor 2014 ugotavljamo, da je v zadnjem tednu osrednja tema največjih slovenskih medijev odvzem mandata enemu od izvoljenih poslancev. Ocenjujemo, da gre za prenapihnjeno temo, ki so jo sprožili nekateri novoizvoljeni poslanci v Državnem zboru za svojo osebno in strankarsko promocijo. To vprašanje je v prvi vrsti pravna zadeva in v pravnem smislu povsem nedvoumna - ustavne in zakonske podlage za odvzem mandata Janezu Janši ni. Vse ostalo je politična propaganda.

Prenapihnjena javna razprava o potrjevanju mandata Janeza Janše, ki je dobil v nepošteni volilni tekmi največ glasov, je odvračanje pozornosti od bistvenih problemov naše države in družbe. Koliko ljudi bo od te teme dobilo nove službe? Koliko se bo zaradi te teme izboljšal gospodarski in socialni položaj v Sloveniji? Koliko bo zaradi te prenapihnjene teme v medijih Slovenija bolj pravna in pravična država za vse njene prebivalce?

V Odboru 2014 menimo, da so ključna vprašanja, na katera še vedno ni odgovorov in se neposredno tičejo delovanja Odbora 2014 povezana s tretjo, sodno vejo oblasti: Kako je mogoče, da Vrhovno sodišče še vedno ni odločilo v zadevi Patria in kako je mogoče, da slovenska sodišča množično kršijo človekove pravice in temeljne svoboščine, ne da bi za to kdorkoli odgovarjal. Še vedno imena kršiteljev človekovih pravic med sodniki niso znana! O teh temah v slovenskih največjih medijih predstavniki Odbora 2014 še ne moremo spregovoriti, vendar smo prepričani, da bo v prihodnje tudi to mogoče.

V Odboru 2014 predlagamo in pričakujemo javno in medijsko razpravo o teh temah. V tovrstnih razpravah bomo aktivno sodelovali, ne bomo pa privolili na poskuse preusmerjanja pozornosti na že sklenjene ali nepomembne teme in poskusov politizacije dela Odbora 2014, ki se mu iz dneva v dan pridružujejo novi in novi podporniki - ne zaradi strankarske politike, ampak želje, da bi živeli v resnično pravni državi, enaki za vse.

Slovenija je že 52. dan zapored država, v kateri vladavina prava ni uresničena v celoti, zato vas vabimo, da se nam danes, ob 17.00, pridružite pred Vrhovnim sodiščem, kjer bomo prižigali sveče, luči upanja, svobode in pravice. Pri prižiganju sveč se nam bodo pridružili: Robert Hrovat, Sanja Slemenšek in Borut Rončević.

Vljudno vabljeni!

Odbor 2014

10. julij 2014

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top