Odpovejte DELO: Irma Gubanec in Mateja Babič Stermecki sta izvedli še en napad blatenja katoličanov v Sloveniji!

Bralci 24kul.si so nas opozorili na kontroverzno uredniško politiko časopisa Delo. Tokrat gre za kristjanofobičen članek Katerina Vidner Ferkov, ki je bil 6. 8. 2015 objavljen na spletni strani časopisa Delo z naslovom »Dobro jutro, Vatikan, prihajamo po zlato!«.

V njem avtorica po naročilu in plačilu Irme Gubanec, predsednice uprave Dela, in Mateja Babič Stermecki, odgovorna urednice Dela, obtožuje Cerkev, da »boksa v trebuh in klofuta« državljane ter »ne plačuje davkov«. Navkljub rednemu plačevanju davkov, katoličanom odreka pravico, da je šolnina za njihove otroke v zasebnih katoliških šolah plačana iz davkov, ki jih sami plačajo. Posebej se obregne tudi v dejstvo, da sta bila nadškofa Anton Stres  in Marjan Turnšek rehabilitirana in ponavlja stari mit aktivistke Ranke Ivelje, da sta bila kriva in obsojena zaradi finančnega poslovanja v Nadškofiji Maribor – čeprav za to nista bila na nobenem sodišču obsojena in nikoli nista bila kaznovana.

Uredništvo časopisa Dela proizvaja kristjanfobijo!

Uredništvo časopisa Delo še vedno generira predsodke in nestrpnost do katoliške skupnosti v Sloveniji. Tiste, ki imate naročen Delo in druge edicije vabimo, da razmislite, ali boste še financirali napade na vas in na vašo versko skupnost. Vsak euro za Delo je kot kaže kamen, ki ga bo ta časopis slej ko prej vrgel na kristjane. Zato naj demokrati in še posebej kristjani razmislijo, da bi čim prej odpovedali časopis Delo in jim ne namenijo več svojega denarja. Vabimo vas, da denar, ki bi ga sicer namenili za nakup publikacij časopisne hiše Delo, raje namenite za pomoč ubogim. S tem boste dvakrat naredili dobro delo. Pomagali boste ubogim in omejili finančni tok za sejanje sovraštva in nestrpnosti v Sloveniji.
O tem vabilu seznanite svoje prijatelje in znance ter jim za njihovo odpoved čestitajte.

M. L.
Več:
  • Nestrpni članek z naslovom: »Dobro jutro Vatikan prihajamo po zlato! http://www.delo.si/mnenja/blogi/dobro-jutro-vatikan-prihajamo-po-zlato.html (6.8.2015)

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top