Odpovejte Delo: Katoličani so žrtve Branka Masleša in Mateje Babič Stermecki!?

Ali ste opazili medijsko gonjo proti katoličanom, ki jo je sprožilo Vrhovno sodišče v spregi s časopisno hišo Delo? Razlog za gonjo je bila sporna odločitev Vrhovnega sodišča, ki je kot edini instituciji v Sloveniji naprtila odškodninsko odgovornost za kriminalna dejanja verskih delavcev, ki jih ti storijo v svojem prostem času. Nobeno evropsko sodišče ni sprejelo tako problematične sodbe kot prav kontroverzno sodišče Branka Masleše, ki je poskrbel, da se politična levica preko sodstva in časopisne hiše Delo maščuje slovenskim katoličanom, ka na nedavnem referendumu niso podprli interesov LGBT lobija in radikalne levice.

Škandalozno: Podjetja, šole, klubi, verske skupnosti, ministrstva, obrtniki itd. po novem odškodninsko odgovarjajo za vsa dejanja, ki jih zaposleni naredijo v svojem prostem času!

Po mnenju nekaterih pravnikov gre za pravi izvitopirjeni konstrukt Vrhovnega sodišča, ki ga ne pozna nobena  evropska država. V primeru domnevno krivega župnika Karla Jošta (na začetku sojenja je umrl in mu krivda ni bila nikoli dokazana), je odvetniška pisarna Čeferin začela postopek za izterjavo odškodnine pri župniji, Škofiji Celje in Nadškofiji Maribor s trditvijo, da naj bi bile te pravne osebe odgovorne za vsa dejanja duhovnika, ki naj bi jih storil v nasprotju s pravili in v svojem prostem času. Ob tem, da duhovniki v Katoliški cerkvi sploh nimajo pogodbe o zaposlitvi in svoje delo opravljajo v svojem imenu in živijo od darov vernikov. Ne glede na ta dejstva je Vrhovno sodišče sprejelo pravno sporno odločitev, da obstaja odškodninska odgovornost in razsodilo, da mora katoliška skupnost plačati 80.000 eurov iz darov vernikov, ki so jih ti darovali v verske oz. dobrodelne namene. Takšne sodbe, ki je ni mogoče najti na nobenem sodišču v EU, ni mogoče razumeti drugače kot pravni konstrukt, ki je v nasprotju z odločitvami Evropskega sodišča za človekove pravice, ki je že odločilo, da država nima pravice ugotavljati delovnega razmerja tam, kjer ga verska skupnost po svojem pravu ne uvaja. Zato odločitev Vrhovnega sodišča po katerem trdi, da so duhovniki v Katoliški cerkvi zaposleni (čeprav ti splo nimajo pogodbe o zaposlitvi), predstavlja sodbo v nasprotju s Konvencijo človekovih pravic in bo na kasnejših instancah zanesljivo padla. V kolikor bi takšna sporna sodba obveljala, bi npr. podjetje Volkswagen, ki po svetu zaposluje več kot 588.000 delavcev, odškodninsko odgovarjalo za vsa kriminalna dejanja svojih delavcev, ki jih ti storijo v svojem prostem času in dopustu. To pa je skregano z vsako pametjo – saj podjetje ali pa druga organizacija ne more odgovarjati za dejanja svojih delavcev, ki jih ni od njih zahtevala in jih niso storili v delovnem času.

Branko Masleša in Mateje Babič Stermecki – izvajalca nasilja radikalnega LGBT lobija!?

Žalostne razmere na Vrhovnem sodišču pod vodstvom Branka Masleše  kažejo na to, da je del sodstva v Sloveniji v popolnem razsulu, obenem pa te razmere kažejo, da ga obvladuje radikalni LGBT lobi. Ta je izsilil, da je ta, proti slovenskim katoličanom usmerjena sporna sodba, ob organizaciji odgovorne urednice Dela Babic Stermecki prišla v javnost ravno na dan, ko je »Koalicija za otroke gre« predstavila svoj zakonski predlog ureditve položaja homoseksualnih parov. Namesto čestitk in zahvale so slovensko »krivosodje« in LGBT aktivisti (vključno z Barbaro Rajgelj) javno stigmatizirali in demonizirali katoličane ter s slabimi nameni okrivdili vse katoličane, ki morajo zaradi ene osebe trpeti sovraštvo in krivico. Ob tem si predstavljajte, da bi za posilstvo enega voznika finančno kaznovali AMZS in okrivdili vse voznike… v primeru katoličanov pa je takšna logika že 70 let praksa nestrpnih produktov radikalne levice in LGBT lobija.

Zaradi kristjanofobije čim prej odpovejte Delo!

Uredništvo časopisa Delo še vedno generira predsodke in nestrpnost do katoliške skupnosti v Sloveniji. To se je pokazalo v omenjenem primeru, ko je Delo dobilo sodbo prej kot stranke v postopku in jo objavilo na prvi strani Dela. Zato tiste, ki imate naročen Delo in druge edicije vabimo, da razmislite, ali boste še financirali napade na vas in na vašo versko skupnost. Vsak euro za Delo je kot kaže kamen, ki ga bo ta časopis slej ko prej vrgel na kristjane. Zato naj demokrati in še posebej kristjani razmislijo, da bi čim prej odpovedali časopis Delo in jim ne namenijo več svojega denarja. Vabimo vas, da denar, ki bi ga sicer namenili za nakup publikacij časopisne hiše Delo, raje namenite za pomoč ubogim. S tem boste dvakrat naredili dobro delo. Pomagali boste ubogim in omejili finančni tok za sejanje sovraštva in nestrpnosti v Sloveniji. O tem vabilu seznanite svoje prijatelje in znance ter jim za njihovo odpoved čestitajte.

Avtor

Mateja Lorbar

Družbena aktivistka in analitik slovenske družbe. S svojim možem in s tremi otroki živi v manjšem slovenskem kraju.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top