Zgodovina: Ranka Ivelja, lepo vas prosimo, da nas več ne žalite!

Ranka Ivelja vedno znova utrjuje zlovešč sloves največje kristjanofobinje v Sloveniji. Ob mnogih priložnostih napada Katoliško skupnost in javno stigmatizira kristjane. Za svoj napad je izkoristila tudi dobronamerna stališča in pojasnila škofa Petra Štumpfa o beguncih novembra 2015.

Ivelja nadaljuje s krivičnim žaljenjem slovenskih katoličanov!

V časopisu Dnevnik je Ranka Ivelja objavila komentar »Pravi in nepravi ljudje« (4. 11. 2015) z namenom, da negativno okarakterizira na tisoče katoličanov, ki skrbijo za uboge in begunce. V ta namen v svojem besedilu sistematično uporablja negativne označevalce kot so npr. da katoličani segregirajo, pozivajo k državni represiji,  izvajajo fašistoidne ekscese in ksenofobijo, ločujejo na neprave in prave itd. Ivelja uporablja preizkušeni besednjak radikalnih levičarjev z namenom, da spodbuja versko nestrpnost, sovraštvo in krivično obrekovanje. Ko gre za katoličane, njene izmišljije tako rekoč nimajo meja. Včeraj je bilo pri njej na vrsti krivično obrekovanje škofa Petra Štumpfa, jutri bodo članice Karitas, nato pa bodo še svojci povojni pobitih sorodnikov katerih edini greh je, da jih hočejo pokopati itd. Za to kontroverzno delovanje je Ranka Ivelja vsak mesec bogato nagrajena.

Tiste, ki imate naročen Dnevnik ali Nedeljski Dnevnik oz. ju kdaj kupite, vabim, da razmislite, ali boste še financirali napade na vas in na vašo versko skupnost. Vsak euro za Dnevnik ali Nedeljski Dnevnik je kamen, ki ga bo ta časopis slej ko prej vrgel na kristjane.

Kristjanofobno pisanje Dnevnikovih novinarjev v obliki zapisov Suzane Rankove, Ranke Ivelje, Blaža Petkoviča, Tanje Lesničar Pučko in drugih Dnevnikovih kristjanofobnih izvršiteljev, je eden glavnih razlogov za izjemen upad branosti in upad prihodkov te časopisne hiše. Vsak euro za nakup Dnevnika je denar za financiranje neposrednih napadov na slovenske kristjane. Zato naj demokrati in še posebej kristjani razmislijo, da bi čim prej odpovedali časopisa Dnevnik in Nedeljski Dnevnik ter jima ne namenijo več svojega denarja. Vabimo vas, da denar, ki bi ga sicer namenili za nakup teh časopisov, raje namenite za pomoč ubogim. S tem boste dvakrat naredili dobro delo. Pomagali boste ubogim in omejili finančni tok za sejanje sovraštva in nestrpnosti v Sloveniji.

O tem vabilu seznanite svoje prijatelje in znance ter jim za njihovo odpoved čestitajte.

Avtor

Mateja Lorbar

Družbena aktivistka in analitik slovenske družbe. S svojim možem in s tremi otroki živi v manjšem slovenskem kraju.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top