Odprto pismo Pahorju: Odstranite kipe zločincev

Spoštovani predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor!

Pred nami je slovesnost za vse vojne žrtve v Sloveniji, pa vendar duh v Sloveniji še ni pripravljen za to, saj dejanja ne potrjujejo želje po tako potrebni spravi. Odkrili boste spomenik vsem žrtvam na ozemlju Slovenije, pri tem pa ostajajo ulice, trgi poimenovani po ljudeh, ki so ukazovali poboje desetisočeh Slovencev (Kardelj, Kidrič, Maček, Tito...), njihovih spomeniki, itd.

Če se želite  iskreno izkazovati, da ste predsednik vseh državljanov, se boste morali osebno bolj zavzeti za konkretna dejanja sprave, ne samo z nagovori, apamk z dejanji in se osebno zavzeti za umaknitev spomenikov ljudi, oseb, ki so ukazovali poboje ljudi izvensodnih pobojev, po vojni, iz maščevalnosti... Na izpraznjena mesta spomenikov pa postaviti spomenike padlih za osamosvojitev Slovenije 1991. Na kamerah Ste nam pokazali g. Pahor, da znate prijeti za lopato, kramp, kladivo in če ne bo šlo drugače se pa tako lotite dejanj. Verjamem, da nas bo v hipu mnogo ob vas, ki vam bomo pri tem pomagali in bomo hitro gotovi (klub vročini). In če kot bivši predsednik vlade, ki poznate delovanje ministrstev in birokratov malo pocukate  za rokav še njih, se pred volitvami lahko naredi odstranitev spomenikov in napisov ulic in boste zelo konkretni pri graditvi boljše Slovenije.

Sicer spomenik za vse žrtve , ki ga nameravate odkriti tako ne bo zedinjal ljudi, ampak nekatere jezil in razdeljeval, ker se k spravi prisotpa preveč teoretično in premalo z dejanji.

Rado Pezdir nam je v nedavnem intervijuju z Jožetom Možino na RTV SLO1 dokazal, da moramo po osamosvojiti Slovenijo še osvoboditi in pri tem ste nam lahko v veliko, konkretno pomoč - tokrat ne z rokavicami, samokolnicami, vilami, žagami, ampak v kravati in vašo diplomatsko sposobnostjo na miren način, brez prelivanja krvi, ko se bo nekatere pri "koritu" odpoklicalo od kraje denarja vsem državljanom. Sam interviju je pokazal, da morate kot glava države ukrepati in dati vzgled ljudem na položajih, da na miren način rašimo Slovenijo.

Vse to vam podelim v želji, da nam državljanom do novembra 2017 pokažete še kaj konkretnega v svojem predsedniškem delovanju. Potrebujemo konretna dejanja predsednikovanja.

Lep pozdrav in vse dobro,

Miran Hergula

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top