Spomini: OŠ Bičevje: Socialna pedagoginja je »grozila« staršem s 6 meseci zapora!? (2. del)

Kontroverzno razkritje šolske delavnice »Motnje hranjenja«, ki jo je leta 2012 na OŠ Bičevje izvajala Ženska svetovalnica, je v slovenski javnosti naletelo na velik odmev. V časopisu Žurnal24 je bil 11. julija 2012 v celoti posvečen članek Namesto o zdravi hrani o (isto)spolni vzgoji?, ki potrjuje večino navedb, ki smo jih že takrat objavili na naši spletni strani.

Otrokom je bilo prepovedano govoriti o vsebini delavnice!

V drugem članku z naslovom Šola prijavila neznanega storilca (12. 7.) je Osnovna šola Bičevje za časopis Žurnal24 potrdila, da je bil motnjam hranjenja posvečen le del omenjene delavnice, v drugem delu pa je voditeljica izvajala homoseksualni aktivizem.  Poleg tega so predstavniki šole potrdili, da so aktivisti društva Ženska svetovalnica otrokom prikazovali revije, v katerih so bile po informacijah staršev vsebine s pornografsko in homoseksualno tematiko, ter da je program delavnice »financiran s strani Mestne občine Ljubljana«. Šola za tovrstni homoseksualni aktivizem od staršev ni pridobila soglasja, prav tako jih o takšni vsebini ni predhodno obvestila. V času izvajanja delavnice učitelji niso smeli biti v razredu, kar je v nasprotju s šolskim redom, saj so za otroke v času pouka odgovorni učitelji. Takšna praksa je nenavadna in po mnenju mnogih staršev nedopustna. Po informacijah, ki smo jih prejeli, je bilo otrokom tudi naročeno, da nikomur, niti svojim staršem, ne  smejo govoriti o tem, kaj se je dogajalo pri delavnici.  

Starši namesto informacij prejeli grožnje od vodstva osnovne šole! 

V preteklih dneh so zaskrbljeni starši na Civilno iniciativo za družino in pravice otrok v vednost poslali dopis socialne delavke, socialne pedagoginje na omenjeni šoli, v katerem ustrahuje zaskrbljene starše in jim celo grozi s prijavo prekrška, za katerega je zagroženih šest mesecev zapora. Razlog je prav neverjeten! Starši so zgolj obvestili člane Sveta staršev, kaj se je dogajalo pri omenjeni delavnici. Takšno ustrahovanje staršev je nedopustno, saj imajo starši pravico do obveščenosti in do vzgoje svojih otrok v skladu s svojimi vrednotami in prepričanji. Zato je bilo popolnoma razumljivo, da je vodstvo šole bilo deležno izrednega inšpekcijskega nadzora.

V Civilni iniciativi obljubljamo, da bomo dogajanje spremljali še naprej, bralke in bralce pa vabimo, da nas o takšnih in drugačnih spornih šolskih vsebinah, ki kršijo starševske pravice, obvestite. Pri tem vam zagotavljamo popolno diskretnost, saj bomo informacije uporabili izključno na način, s katerim se strinjajo tisti, ki nam jih posredujejo.  

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok

Foto: splet

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top