Osnovna šola Veliki Gaber: Zloraba otrok v ideološke namene!?

Na Dolenjskem, na Osnovni šoli Veliki Gaber, je učiteljica otroke pred nekaj dnevi poučevala kar s titovko na glavi in leseno puško na rami. V javnost prihajajo podatki ogorčenih staršev, ki niso dali soglasja za tovrstno politično »indoktrinacijo«.

Učiteljica opremljena z leseno puško in rutico

Pred nekaj dnevi je tamkajšnja učiteljica – z izgovorom – da bo otrokom povedala, kaj se je v nekdanji Jugoslaviji praznovalo 29 novembra, organizirala pravi šov. Najprej se je sama opremila z leseno puško, rutico in pokrivalom, nato pa jim razlagala zgodovino nekdanje države. Številni starši so se na ta dogodek odzvali z ogorčenjem. Nekateri starši so se že obrnili na vodstvo šole in tudi na Inšpektorat za šolstvo.

Gre za zlorabo ideološko nevtralnega prostora

Ob tej zlorabi ideološko nevtralnega šolskega prostora si je mogoče zastaviti vprašanje, zakaj se učiteljica ni oblekla v nacistične uniforme s kljukastim križem? Oz. zakaj se ni oblekla v fašistične uniforme? Znano je, da so bili tamkajšnji kraji deležni krvavega nasilja tako med Drugo svetovno vojno kot tudi po njej.

Več:

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top