Otroci, ki imajo očeta in mamo so priviligirani

Odnos med moškim in žensko v zakonski skupnosti je nekaj edinstvenega, naravnega, dobrega, lepega in pomembnega tako za zakonce, kakor tudi za otroke in celotno družbo. A vsi ne mislijo tako. Soočamo se z ideologija gender. Kdo stoji za tem? Kdor ima v rokah medije, vpliv na zakonodajo, vpliv na vzgojo in izobraževanje?  Zakaj »nekdo« to počne? Je to zgolj igra, eksperiment, ustvarjanje nekakšnega živega »gledališča« z namenom, da bodo nekateri izbranci uživali ob ogledu predstave? Kaj se zgodi, če…

To tezo potrjuje dogajanje v Nevadi; v puščavi Black Rock. Tam že več let poteka »Burning Man Festival”. Gre za poveličevanje anarhije, homoseksualnosti, nudizma, drog in celo zavzemanje za legalizacijo pedofilije. V času festivala ne obstaja družina, nihče ne pripada nikomur, vsakdo je svoboden tudi glede odločanja za seksualne odnose. Tudi privatne lastnine ni: nihče nima nič svojega, vse je od vseh. Festival naj bi bil popolno uresničenje komunizma. To naj bi bilo “cool” , naj bi delalo ljudi bolj dobre in bolj normalne. Vse moderne umetnine, zgradbe, ki služijo za festival, in tudi lutko človeka, ki predstavlja Človeka, na koncu sežgejo. Vsako leto naredijo tudi lep Tempelj, posvečen »izmišljeni religiji«, ki ga na koncu sežgejo. To naj bi prebujalo v udeležencih zavest, da nobena identiteta ni nekaj trajnega. Resnica je resnica le en teden, religija, ki je letos resnična, bo naslednje leto lažna.

Vse na festivalu pa le ni idealno. Ljudje, ki se ne umivajo, začnejo smrdeti. Dogaja se seksualno nasilje. Nekateri udeleženci festivala umrejo zaradi “overdose”, nekateri naredijo samomor. A ne le to: nekateri bogati obiskovalci festivala, ki plačajo 25.000 dolarjev,  spijo v luksuznih klimatiziranih šotorih, kjer jih strežejo z vrhunskimi kulinaričnimi specialitetami. Tam so zato, da se naslajajo nad dogajanjem na festivalu. Čeprav so navidezni udeleženci festivala, so na varnem. Je Burning Man Festival simbol dogajanja na našem planetu?

Hvala Bogu, obstajajo tudi drugačni festivali in kongresi. Z ideologijo gender se soočajo tudi škofovske konference, Kongregacija za nauk vere in papež Frančišek. Z vprašanjem družine se je ukvarjala izredna sinoda o družini, s tem vprašanjem se bo ukvarjala sinoda o družini, ki bo potekala naslednje leto. O tem vprašanju bo papež Frančišek gotovo, če bo Božja volja, spregovoril tudi septembra 2015 v Filadelfiji, kjer  bo potekalo osmo svetovno srečanje družin. 

Vsaka ideologija pušča za sabo tako duhovno, kakor tudi materialno opustošenje. Ta prizadene najbolj ranljive. Uničenje družine bo še bolj povečalo revščino in socialne probleme, zaradi katerih bodo trpeli predvsem otroci in starejši, ki bodo ostali brez zaščite. Družina je steber družbe. V zmoti so vsi, ki pozabljajo, da ne obstaja le »materialno«, temveč tudi »duhovno«, da ni temelj družbe le BDP, temveč tudi duhovno dobro, ki v končni fazi vpliva tudi na BDP. Družina ni le privatna zadeva, je tudi družbena in kulturna stvarnost.

V Prvem pismu Korinčanom apostol Pavel pravi, da Sveti Duh vsakemu daje svoje darove; čeprav so telesni udje različni, tvorijo eno telo (Prim. 1 Kor 12). Vsakdo izmed nas ima svoje darove, vsak človek je enkratno in neponovljivo bitje, zato nobeno predalčkanje, karikiranje in steretotipizacija ne more uspeti.

Sveti Duh je avtor različnosti in harmonije. Harmonije ne more biti, če ni različnosti. Razlike in komplementarnost so torej nekaj dobrega in lepega; so od Boga. Različnost je tudi temelj zakonske skupnosti in družine. Ideologija gender je napad na hrepenenje človeškega srca po lepoti in ljubezni, zato je protičloveška. Je past, ki nas skuša zasužnjiti in v nas zatreti največje hrepenenje našega srca. Je napad na Boga, ki je ustvaril človeka kot moškega in žensko. Je napad na ljubezen med moškim in žensko, ki je, čeprav je krhka, nekaj najlepšega in najtrdnejšega na svetu. So satanisti spremenili taktiko? Ker komunizem ni uspel zatreti religije, satanisti v imenu napredka sedaj napadajo Božja dela: to kar je najlepše, najplemenitejše, najsvetejše. Vzorec delovanja je presenetljivo preprost: nasprotovati Božjim zapovedim v imenu napredka in svobode; s pomočjo marketinških dognanj širiti teorije in prakse, ki so v nasprotju z Jezusovim naukom.

Naj pripadniki teorije gender v past ujamejo milijone žrtev, naj dosežejo, da bodo države spremenile zakonodajo in redifinirale družino; naj v vseh šolah poučujejo otroke v izbiranju spola; na koncu bo ostalo dejstvo, da skupnost moškega in ženske ni enaka istospolni skupnosti in da so otroci, ki odraščajo v družini skupaj  z očetom in mamo, privilegirani.  Nerazumno in nehumano je, da tega privilegija ne privoščimo vsakemu otroku. Prizadevanje za to, da bi bilo čim več otrok depriviligiranih,  je satanistično.

Bogdan Vidmar

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top