Parlamentarna skupščina Sveta Evrope glasovala proti predlogu trgovine z materinstvom

Svet Evrope je tudi po zaslugi peticije, ki smo jo podpisali tudi slovenski zagovorniki otrok in družin, zavrnil predlog za uvedbo trgovine z materinstvom v vseh 47 državah članicah!
Parlamentarna skupščina Sveta Evrope je glasovala za zavrnitev predloga  legalizacije in uvajanja trgovine z materinstvom, z obrazložitvijo, da gre pri nadomestnem materinstvu za "izkoriščanje ženskega telesa in njenih reproduktivnih organov!"

Predlog za uzakonitev trgovine z materinstvom je podal belgijski poslanec De Sutter, ki je v javnosti znan po svojih povezavah s klinikami v Indiji. Prav tako je tovrstne zlorabe žensk in otrok v medijih redno prikazoval kot nekaj dobrega, humanega in normalnega. Na srečo Svet Evrope tokrat ni podlegel pritiskom protidružinskih organizacij, ki propagirajo kulturo smrti.

Laurence Wilkinson, pravni svetovalec za ADF (Zveza za svobodo) v Strasbourgu je dejal: "Mednarodno pravo ščiti pravico do družinskega življenja, kar pomeni, da imajo otroci pravico poznati svoje starše. V primeru trgovine z materinstvom je to nemogoče. V Svetu Evrope in Evropskem sodišču za človekove pravice menijo, da so zagovorniki človekovih pravic. Če resno mislijo glede pravic žensk in otrok, se ne bodo ustavili, dokler ne dosežemo popolne prepovedi trgovine z materinsvom in trajno zaščitimo družino matere, očeta in otrok. "

V 2011. resoluciji Evropskega parlamenta, so obsodili trgovino z materinstvom kot "izkoriščanje ženskega telesa in njenih reproduktivnih organov".
Hvala tudi vsem podpisnikom peticije proti nadomestnemu materinstvu iz Slovenije!  Združeni z drugimi pro-life organizacijami širom Evrope in sveta smo zagotovilo otrokom in družinam prijazne civilizacije.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top