Peticija za spoštovanje ljudi, ki praznujejo Božič in za odstavitev Jerneja Štromajerja!

Če menite, da ni prav, da politiki in državni uradniki ljudi, ki praznujejo Božič, zmerjajo z »umazanimi živalmi« vabljeni, da se pridružite Peticiji za spoštovanje ljudi, ki praznujejo Božič in za odstavitev Jerneja Štromajerja!

Spomnimo. Državni sekretar na šolskem ministrstvu je 24. decembra 2019 na družabnem omrežju twitter objavil žaljivo in nestrpno »voščilo« v angleškem jeziku: »MERRY CHRISTMAS YA FILTHY ANIMALS« oz. v slovenskem prevodu. »SREČEN BOŽIČ, VE, UMAZANE ŽIVALI«.

Kljub temu, da sta od nesramnega in žaljivega "voščila" minila že skoraj dva tedna, nihče od pristojnih ni predlagal zamenjave državnega sekretarja, ki sam ne vidi razloga za odstop. Če hočemo, da se v Sloveniji taki in podobni izrazi nestrpnosti politikov in visokih državnih uradnikov ne bodo več ponavljali, je potrebno izvesti javni državljanski pritisk na Vlado RS, da zamenja spornega državnega sekretarja. Prvi korak je, da se pridružite Peticiji za spoštovanje ljudi, ki praznujejo Božič in za odstavitev Jerneja Štromajerja.

Če vlada, kljub množičnemu odzivu na peticijo, ne bo zamenjala Štromajerja, bo 15. januarja 2020 pred Vlado RS organiziran prvi miren in kulturen protest.

Preberite si Peticijo:

PETICIJA ZA SPOŠTOVANJE LJUDI, KI PRAZNUJEJO BOŽIČ!

OD VLADE RS ZAHTEVAMO ODSTAVITEV JERNEJA ŠTROMAJERJA S FUNKCIJE DRŽAVNEGA SEKRETARJA MIZŠ NA PRVI SEJI VLADE PO NOVEM LETU !

V svojem nepojmljivo žaljivem in nesramnem Božičnem »voščilu« je 24. decembra 2019 poslal sporočilo pôdlega sovraštva do kristjanov in drugih, ki praznujejo Božič, saj jih je označil kot »umazane živali« (angl.: »filthy animals«).

Človek s takó nekulturno ravnjo javnega govora ne more več biti drugi najbolj odgovoren za sistem vzgoje in izobraževanja naših otrok v vrtcih in šolah.

S svojimi grobimi stališči je:
1. Ponižal in napadel človeško dostojanstvo vseh, ki praznujejo Božič kot krščanski praznik in tradicijo slovenskega naroda;
2. Grobo prekoračil mejo politično dopustne komunikacije politika in visokega predstavnika šolskega sistema;
3. Zlorabil zaupanje učencev, staršev, učiteljev ter drugega osebja v šolskem sistemu, ki praznujejo Božič.

Ker se Jernej Pikalo, minister za vzgojo in izobraževanje, na Štromajerjevo ravnanje ni odzval odgovorno, kot bi se po najnižjih standardih spodobilo, je zdaj politična odgovornost na Vladi RS, da odstavi neprimernega Štromajerja s položaja državnega sekretarja.

Če Vlada RS tega ne bo storila, izražam vso podporo prihajajočim protestom za spoštovanje ljudi, ki praznujejo Božič in za zamenjavo Jerneja Štromajerja, ki se bodo začeli 15. januarja 2020.

Za Koordinacijski odbor - Metka Zevnik, Aleš Primc

Podpišite peticijo tukaj.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top